Maanantai 15.07.2024
Nimipäivät: Rauni, Rauna

Tuuli:
 

Antiikkimessuilla juhlavuosi Hämeenlinnassa

Hämeenlinnan antiikki-, taide- ja keräilymessut järjestetään 20. ja 21. päivänä helmikuuta. Tapahtumalla pitkä historia. Ensimmäiset antiikkimessut pidettiin Raatihuoneella vuonna 1986. Hämeenlinnan kaupungin elinkeinotoimen ja helsinkiläisten antiikkikauppiaiden yhteistyön tuloksena alkanut perinne on jatkunut näihin päiviin asti, vain messupaikat ja messujärjestäjät ovat vuosien kuluessa vaihtuneet.

Messuja on näiden vuosien aikana järjestetty Raatihuoneen lisäksi pitkään sekä Hämeen vanhassa linnassa että Hämeenkaaren urheilutalossa. Myös nykyisen kaupunginteatterin toimitilojen paikalla sijainnut Kulttuuritukku oli suosittu antiikki- ja keräilytapahtumien järjestämispaikka. Messuja on kokeiltu järjestää myös muun muassa Palokunnantalolla, jalkapallohallissa ja Jukolan koululla.

Nykyisessä paikassa, eli Hämeenkaaren korvaajaksi rankennetulla Elenia Areenalla, messut järjestetään nyt kolmatta kertaa. Messupaikan osoite on Härkätie 17 ja messut ovat avoinna yleisölle molempina päivinä kello 10?16. Myynnissä on perinteiseen tapaan muun muassa antiikkiesineitä, taidetta, designia, vintagea, retroa, lasia, astioita ja keramiikkaa.

Hämeenlinnan Postimerkkikerho ry:n osastolla arvioidaan messuvieraiden postimerkkejä ja postikortteja. Kellohuone Ville Pietilän osastolla saa tietoa vaikka perintökellostaan ja sen arvosta. Mestarientisöijät ry:n osastolla neuvotaan vanhojen huonekalujen entistäjiä ja osastolta saa ostaa tähän tarkoitukseen myös tarveaineita. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.