Maanantai 27.05.2024
Nimipäivät: Ritva

Tuuli:
 

Pumppuhuone: Nykyajan palvelut vanhaan miljööseen

Tänä keväänä auennut Satamaravintola Pumppuhuone toimii Hämeenlinnan uuden tapahtumapuiston, Kantola Event Parkin kupeessa. Ravintoloitsija Markku Naulanen porukoineen on remontoinut vuonna 1943 rakennetun pumppuhuoneen Sotkanrannassa nykyajan vaatimuksia vastaavaksi ilman, että miljööseen sopivaa karheutta on kadotettu.

? Aamusta yömyöhään on töitä tehty, tunnustaa Naulanen naurahtaen.

Satamaravintola Pumppuhuoneen isäntä Markku Naulanen katsoo osin jo ensi vuoteen. Hän uskoo kävijämäärien kasvavan, kunhan tieto paikan palveluista saadaan kunnolla veneilijöiden tietoon.

Satamaravintola Pumppuhuoneen isäntä Markku Naulanen katsoo osin jo ensi vuoteen. Hän uskoo kävijämäärien kasvavan, kunhan tieto paikan palveluista saadaan kunnolla veneilijöiden tietoon.

Suunnitelmissa on myös järjestää lähiviikkoina yleisötapahtuma.

? Ruokailijat ovat pikku hiljaa alkaneet löytää kotiruokalounaamme, mutta kyllä kelit ovat aika lailla määränneet tämän kesän kiireitä. Varmasti ensi kesänä tämä tulee piristymään paljon, kun tieto saadaan ajoissa levitykseen veneseuroille. Kaikki ovat tervetulleita tänne tutustumaan, Naulanen toteaa.

Alueella on ruoka- ja juomatarjonnan lisäksi toisen yksityisen yrittäjän hoitamat täydelliset satamapalvelut, vuokrasauna ja lähiaikoina myös kylpypalju. Lounasaikojen ulkopuolella Pumppuhuoneen listalta löytyy muun muassa savukalaa ja grilliruokia.

? Lisäksi meillä on 20 henkilön tapahtumateltta, johon saa tilattua tarvittavat palvelut.

Pumppuhuoneella on sisätiloissa noin 40 asiakaspaikkaa ja ulkona satakunta. Omassa keittiössä tehdään muut kuin lounasruoat, jotka taas valmistetaan Turengin linja-autoasemalla. Turengin yritystä Naulanen on pyörittänyt vuoden ajan, taustaa alalla hänellä on lähinnä tapahtumaruokailuista.

? Tämä on ennemminkin vähän uusi aluevaltaus, ravintoloitsija kertoo.

Entä se naapurissa pauhannut AC/DC ravintolayrittäjän näkökulmasta? Naulanen muuttuu mietteliään näköiseksi ja toteaa:

? Sen ympärillä tapahtuneista asioista käydään keskustelua joka on vasta alkanut. Keskustelua varmasti vielä jatketaan siitä miten yrittäjät huomioidaan niin kuin on sovittu, hän sanoo.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.