Perjantai 29.09.2023
Nimipäivät: Mikko, Mika, Mikael, Mikaela, Miika

Tuuli:
 

OmaSp Master -koulutusohjelmasta valmistui 13 OmaSp:n asiantuntijaa ja esimiestä

Oma Säästöpankin toimitusjohtaja Pasi Sydänlammi kertoo, että henkilöstön osaaminen ja kyvykkyys ovat pankin keskeisiä menestystekijöitä.

OmaSp Master-koulutusohjelman ensimmäinen kurssi päättyi iloisiin tunnelmiin Helsingissä keskiviikkona 21.2.2018.

Päättötodistuksen sai 13 OmaSp:n esimiestä ja asiantuntijaa: Päivi Haapolahti, Simo Hulkko, Henna-Riikka Iso-Kuusela, Hannele Knaapi, Kirsi Kortesluoma, Sofia Latvajärvi, Minna Nyström, Tarja Pollari, Krista-Maria Puhjo, Niko Rajamäki, Mika Rantanen, Jenni Vainikka ja Marika Vartiainen.

Viidentoista opintopisteen koulutuskokonaisuus sisälsi kaikkiaan 12 lähiopetuspäivää ja noin 100 tuntia itseopiskelua.

Koulutus käynnistyi joulukuussa 2016 yhteistyössä Tampereen yliopiston Johtamiskorkeakoulun tutkimus- ja koulutuskeskus Synergosin kanssa.

– Henkilöstömme osaaminen ja kyvykkyys on keskeinen kilpailutekijämme. Panostaminen OmaSp Master -koulutusohjelmaan on ollut meille tärkeää. Arvostan suuresti osallistujien ansiokasta paneutumista sekä opiskeluun että kehittämistöihin, kaikki on tapahtunut työn ohessa. Tässä vaiheessa on jo mukava kertoa, että seuraavan OmaSp Masterin avoin haku käynnistyy syksyllä 2018 ja itse koulutusohjelma alkuvuodesta 2019, kertoo toimitusjohtaja Pasi Sydänlammi.

Talous- ja hallintojohtajamme Sarianna Liiri on ollut mukana OmaSp Master -koulutusohjelmassa alusta alkaen ryhmän tukena.

– Oivallus tämän koulutusohjelman toteuttamisesta lähti vahvasti esimiestyön kehittämisestä. Tunnistimme myös asiantuntijaroolin tärkeyden ja sen myötä päätimme toteuttaa koulutuskokonaisuuden ryhmälle, jossa on samalla kertaa sekä asiantuntijoita että esimiehiä. OmaSp Master on ensimmäinen koulutuskokonaisuus, joka kokoaa laajasti eri puolilta Suomea pankin osaajia. Tavoitteena oli saada aikaan hyvin käytäntöön kytketty koulutuskokonaisuus. Voin nyt tyytyväisenä sanoa, että olemme tässä onnistuneet. Oli ilo kuulla, miten käytännönläheisesti jokaisen kehittämistyö pureutui pankkimme arkeen, kertoo talous- ja hallintojohtaja Sarianna Liiri.

– Koulutus on ollut hieno yhteinen matka koko ryhmän kanssa ja antanut enemmän kuin ottanut. Ryhmästä on muodostunut yksi suuri perhe. Olen myös oppinut enemmän armollisuutta omaa tekemistäni kohtaan ja hyväksymään itseni sellaisena kuin olen. Opiskelun myötä olen päässyt kehittämään myös omaa työtäni ja työskentelytapojani, oma ajattelu on jalostunut, kiittelee Kankaanpään konttorin palveluneuvoja Sofia Latvajärvi mahdollisuudestaan olla mukana koulutusohjelmassa.

– OmaSp on lähtenyt viisaasti ja nerokkaasti rakentamaan yhteisiä toimintatapoja unohtamatta pankin strategiaa lähellä ja läsnä. Koulutuskokonaisuus on räätälöity pankin tarpeista. OmaSp Master on hyvin konkreettinen ja elävä esimerkki siitä, mitä tapahtuu henkilön kehittymisessä. Henkilön menestyminen ei ole koskaan sattumaa. Vuorovaikutus- ja viestintätaidot ovat jatkossa entistä kriittisempiä menestystekijöitä, kertoo tutkimus- ja koulutuskeskus Synergosin projektipäällikkö Jukka Sysilampi.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.