Sunnuntai 16.06.2024
Nimipäivät: Päivi, Päivikki, Päivä

Tuuli:
 

NUORI YRITTÄJÄ 2022: Ravintolakulttuuria tuulettava kokkikolmikko

Matias Pyykkö, Joakim Parkkonen ja Can Mese ovat Hämeenlinnan nuoret yrittäjät. Kuva: Pasi Nuutinen.

Neljä vuotta sitten perustettu JJ RestaTeam Oy on lähtenyt rohkeasti uudistamaan Hämeenlinnan ravintolakulttuuria. Hämeenlinnan Vuoden Nuori Yrittäjä 2022 -palkitut Joakim Parkkonen, Matias Pyykkö ja Can Mese ovat tähän mennessä päässeet toteuttamaan visioitaan kolmen erilaisen ravintolakonseptin kautta.

Yrittäjäkolmikko tuntee toisensa alan töistä, opinnoista ja nuoruusvuosista lähtien. Vuonna 2018 perustetun JJ RestaTeam Oy:n yksi perustajaosakkaista jäi pois alkuvuodesta 2021 ja Matias Pyykkö tuli yritykseen osakkaaksi. Ravintolaryppään toimitusjohtajana ja yhtenä osakkaana toimii Jorma Ahonen.

Ensi alkuun yritys teki catering-keikkaa, jonka jälkeen perustettiin ensimmäinen ravintola, bistroravintola Uoma vuonna 2019. Vuonna 2021 avattiin fine dining -iltaravintola Ravinteli Vintti ja alkutalvella 2022 avattiin urbaanihenkinen Puisto Brgr, joka on tunnettu muun muassa artesaanihampurilaisistaan. Lisäksi keikkaluontoisesti palvelee liikkuva keittiö Topbox. Vakituisia työntekijöitä on tällä hetkellä 16.

Jo ensimmäisessä liiketoimintasuunnitelmassa visioitiin, että yritys tulee vahvasti uudistamaan Hämeenlinnan ravintolakulttuuria. Kolmessa ravintolassa on pyritty poikkeamaan valtavirrasta, mutta ei liian korkealentoisesti, jotta asiakaskohderyhmät eivät jäisi liian marginaaliseksi.

– Yrityskin on niin nuori, että olisi kiva kokea normaaliaika koronaepidemia unohtaen, jotta pystyisi tekemään pidemmän linjan päätöksiä. Tämän vuoden aikana tapahtunut voimakas kustannusten nousu on saanut asiakkaatkin varovaisemmaksi, kertoo Matias Pyykkö.

Kustannuskierteessä myös työvoiman saatavuus ja hinta ovat haasteena, koska hyviä tekijöitä ei ole helppo löytää ja parhailla osaajilla on hintalappunsa.

– Asiakas pitää hoitaa aina niin hyvin, että hän tulee uudestaan. Yrityksen ja henkilökunnan kasvaessa on tärkeää ja toki työläämpääkin huolehtia, että niin tuotteen kuin palvelun laatu toimii vaaditulla tasolla kautta linjan, mainitsee Parkkonen.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.