Maanantai 27.05.2024
Nimipäivät: Ritva

Tuuli:
 

HÄMEENLINNAN VUODEN YRITTÄJÄ 2022: Palvelevaa erikoiskauppaa arvostetaan

Vanhan ajan palveleva puutavaraliike, kuvailee Hämeenlinnan Vuoden Yrittäjä Jyrki Nuora yrityskonseptiaan.

Kun isommat toimijat ovat paisuneet rakentamisen yleistavarataloiksi, Rakentajan Puutavaratalo vie omaa erikoissegmenttiään eteenpäin monipuolisemmalla sortimentilla ja asiakaspalvelulla.

Rakentajan Puutavaratalo Oy perustettiin Hämeenlinnaan Kantolan teollisuusalueelle vuonna 1998 vanhaan venevarastoon. Yrityksen alkuvuosina Nuoran kumppanina oli mukana toinen osakas.

– Kaverini toimi höyläämöyrittäjänä Toijalassa ja Lahdesta Pirkanmaalle palatessamme pohdimme Hämeenlinnan läpi ajaessamme, olisikohan tämä hyvä paikka pystyttää puutavaraliike. Iittalan
kohdalla oli jo ensimmäinen suunnitelma valmis, muistelee Nuora hymyssä suin.

Tontti ja sille vuosien varrella rakentuneet viisi puutavarahallia lunastettiin tänä vuonna omaksi. Yrityksen alkuvuosina oli mukana vähemmistöosakas.

– Myyntihommia olen tehnyt aina, jo ennen oman yrityksen perustamista. Oma veli pyöritti Pirkanmaalla pientä sahaa, missä silloin tällöin auttelin. Tähän hommaan oli luontevaa lähteä. Puutavaran myynti on kausipainotteista ja keskittyy eniten kesäaikaan ja erityisesti yksityisasiakkaille. Tällöin kahden vakinaisen työntekijän lisäksi tarvitaan apukäsiä. Talvella on enemmän yritysasiakkaita.

Yrityksen liikevaihto on neljässä vuodessa lähes tuplaantunut ja tuloskin näyttää hyvältä. Tälle vuodelle ei odoteta kasvua. Kustannusten nousu huolestuttaa Nuoraa kysynnän näkökulmasta, sillä asiakkaat ovat inflaatiotilanteessa varovaisempia rakentamaan ja tekemään päätöksiä.

– Yksityistalouksissa on korona-aikaan rakennettu ahkerasti. Puutavaran hinta on kuitenkin viime aikoina noussut huimasti, mutta hintataso on onneksi tullut taas alaspäin. Onnistuimme oikeaan aikaan täydentämään varastoja ennakkoon. Saatavuuden kannalta tässä tilanteessa pitkät kumppanuussuhteet tavarantoimittajiin ovat olleet kullan arvoisia.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.