Torstai 25.04.2024
Nimipäivät: Markku, Marko, Markus

Tuuli:
 

Nopeasti yleistyvät oikomiskalvot ovat niin sanottuja perinteisiä hammasrautoja huomaamattomammat

Kalvojen etuna on mm., että ne haittaavat esimerkiksi kontaktilajeissa vähemmän kuin raudat ja kalvot voi ottaa tarvittaessa myös pois, kertoo Minna Vaahtera.

Parolan Kulmahampaalla ja Kasarmikadun Hammasklinikalla elokuun 13. päivänä aloittanut hammaslääkäri Minna Vaahtera tuo mukanaan uutta osaamista hampaiden oikomishoitoon.

Vaahtera on kouluttautunut Invisalign-menetelmän osaajaksi.

? Kalvoihin perustuva oikomismenetelmä on huomaamattomampi kuin hammasraudat, turvallinen ja hampaiden puhdistus tapahtuu normaalisti. Oikomiseen liittyvät kivut ovat myös vähäisemmät, Vaahtera vertaa.

Ohut Invisalign -oikomiskalvo on miellyttävä ja helppokäyttöinen.

Invisalign-oikomishoidon aluksi hampaat ensin skannataan spesiaalikameralla eli tehdään hampaista 3D-mallinnus. Tämän jälkeen suunnitellaan mihin asentoon hampaat haluttaisiin hoidolla saada.

? Sen jälkeen voidaan tilata oikomiskalvot. Yksi kalvo vie hampaita aina millin osia kohti toivottua lopputulosta. Kalvoja pidetään 20?22 tuntia päivässä, eli kalvot otetaan pois vain syömisen ajaksi.

Hoidon kesto on oikomisen vaikeusasteesta riippuen kolmesta kuukaudesta kolmeen vuoteen ja hinta 2.000?5.000 euroa.

? Kalvot voivat toimia samalla myös hampaiden valkaisukiskoina. Kalvot haittaavat esimerkiksi kontaktilajeissa vähemmän kuin raudat ja kalvot voi ottaa tarvittaessa myös pois, Vaahtera listaa kalvojen etuja.

Esteettinen Invisalign -oikomiskalvo on huomaamaton suussa ja sitä voidaan käyttää samalla myös hampaiden valkaisussa.

Hampaiden oikomista kaipaavat haluavat purukalustoonsa lähes poikkeuksetta esteettistä kohennusta. Invisalignissa ei ole yläikärajaa. Implantit ja siltarakenteet vaikuttavat hoitoon, mutta eivät välttämättä ole kuitenkaan esteitä hoidon aloittamiselle.

Oikomisen jälkeenkin hampaat kuitenkin tahtovat palata takaisin kohti? alkuperäistä asentoa, joten varsinaisen hoidon jälkeen ?Invisalign-menetelmään kuuluu ylläpitokalvot, joita pidetään aluksi joka? päivä ja sen jälkeen enää muutaman päivänä kuukaudessa.

Invisalign on 20 vuotta vanha menetelmä. Suomeen hoito on rantautunut noin 10 vuotta sitten ja menetelmäyleistyy parhaillaan kovaa vauhtia.

? Kasarmikadun Hammasklinikka on erikoistunut kiinteään protetiikkaan ja vaativaan hammaskirurgiaan ja esteettiseen hammashoitoon, kertoo yksityisten hammaslääkäriasemien vastaava hammaslääkäri Pertti Salpiola.

? Implanttikirurgia ja protetiikka ovat tärkeä osa toimintaamme. Esimerkiksi kiinteät hampaat hampaattomaan suuhun voimme nykyään laittaa jopa samalla käynnillä, kertoo Salpiola.

Implanttikirurgia on tärkeä osa toimintaamme, kertoo Pertti Salpiola.

? Tietenkin tarjoamme myös perushammashoitoa sekä erikoishammasteknikon ja suuhygienistin palvelut, hän jatkaa.

? Olemme yksityisiä hammaslääkäriasemia, emmekä kuulu ketjuihin. Meille kotimaisuus on tärkeää. Kiinteät proteettiset työt valmistetaan pääasiassa omassa hammaslaboratoriossamme, irtoproteettiset työt ostamme paikalliselta yrittäjältä, sanoo Salpiola.

Juha Reinikainen

Kiinteät hampaat on mahdollista asentaa hampaattomaan suuhun jo leikkauksen yhteydessä.

1 kommentti

  1. Faisa Abdi cosmaan:

    Moi minä haluan hammarautoja. Ja hammas valkoset hoito minä asun hämeenlinna. Ja. Haluan. Maksa osamaksu joka kuukausi onko siela hammasrautoja osaamaksu. Voit vastaa minun säköpöstti kiitos faisa terveisin

     

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.