Tiistai 20.02.2024
Nimipäivät: Heli, Helinä, Hely

Tuuli:
 

Nummen kirjasto avautuu Nummikeskuksessa ensi maanantaina

Nummikeskus on monitoimirakennus, jossa ensi maanantaista alkaen toimii myös kirjasto.

Uusi Nummen kirjasto avautuu Nummikeskuksessa (Kylätie 24) maanantaina 13.8. kello 12. Nummen kirjasto on kaikille avoin yleinen kirjasto. Nummikeskuksessa toimivat myös Nummen yhtenäiskoulu, neuvola ja nuorisopalvelut. Kirjaston sisäänkäynti on pääoven vieressä.

Nummen kirjastossa on asiakaspalvelua maanantaista torstaihin kello 12-19 ja perjantaisin 10-16. Kirjastoa voi käyttää omatoimisesti joka päivä kello 6-22. Omatoimiseen käyttöön tarvitaan omatoimikortti, joka on myös kulkukortti kirjastoon. Jukolan kirjaston omatoimikortit käyvät myös Nummen kirjastossa.

Nummikeskus on otettu käyttöön. Kuvat: Hml kaupunki.

Nummen kirjastoon tulee kokoelma tuoretta, suosittua ja asiakkaita kiinnostavaa aineistoa. Jos jotain aineistoa ei löydy kirjastosta, asiakkaat voivat joko asiakaspalvelussa tai verkkokirjastossa tehdä ilmaisen varauksen.

Varattu aineisto kuljetetaan muista Hämeenlinnan kirjastoista kirjaston seutukuljetuksella Nummen kirjastoon. Ilmoituksen saatuaan asiakas noutaa varauksensa kirjaston varaushyllystä ja lainaa sen automaatilla tai kirjaston asiakaspalvelussa. Saapuneita varauksia voi siis noutaa myös kirjaston omatoimiaikana käyttämällä automaattia.

Kirjastoon tulee myös sanoma- ja aikakauslehtiä, joita voi lukea sekä kirjaston tiloissa että Nummen koulun aulatiloissa koulun ruokailuaikojen ulkopuolella. Kirjastossa järjestetään myös erilaisia tapahtumia.

Kirjastossa on asiakkaiden käytössä kaksi tietokonetta sekä kirjaston verkossa toimivia Hublet-tablettitietokoneita. Koneilta voi muun muassa lukea kirjaston e-lehtiä ja muuta verkossa olevaa aineistoa.

Hubletit odottavat käyttäjiään.

Tablettitietokoneiden lainaaminen tapahtuu näyttämällä kirjastokorttia Hublet- latausaseman viivakoodilukijalle ja näppäilemällä kirjastokortin nelinumeroisen tunnusluvun. Käytön jälkeen se palautetaan takaisin latausasemaan. Samalla kaikki käyttäjäkohtaiset tiedot pyyhkiytyvät automaattisesti laitteen muistista.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.