Sunnuntai 16.06.2024
Nimipäivät: Päivi, Päivikki, Päivä

Tuuli:
 

Maaritin Lounaskulmassa asiakaspalvelu on lähellä sydäntä

Maarit Holm (vas.) ja Niina Tjukanov ottavat jokaisen päivän uutena mahdollisuutena.

Kasarmikatu 23:ssa viime lokakuussa avautunut Maaritin Lounaskulma tarjoaa asiakkaiden toiveiden mukaista kotiruokalounasta vasta remontoiduissa puitteissa. Vakituista, kiertävää lounaslistaa ei toisin sanoen ole, sen sijaan kaksi vaihtuvaa lämmintä ruokaa päivässä sekä salaattipöytä, keitto ja jälkiruoka.

– Halusimme saliin avaruutta ja valoisuutta, muun muassa entisen kabinetin seinä revittiin alas. Salissa on myös paljon kahden hengen pöytiä, koska lounaalla käydään nykyään monesti yksin tai kaksin, ravintoloitsija Maarit Holm sanoo.

Samassa tilassa on vuodesta 1999 asti toiminut lounasravintola, jonka vapautumisesta Maarit sai tiedon juuri sopivasti uusia työmahdollisuuksia kartoittaessaan. Vilpittömät kiitokset lähtevät yrityksen perustamisessa avustaneiden Linnan Kehityksen ja Uusyrityskeskuksen suuntaan.

Maarit ja Lounaskulman kokki Niina Tjukanov ehtivät tulla kaupunkilaisille tutuiksi työskenneltyään peräti 17 vuoden ajan samanaikaisesti Cafe Pannussa.

– Pannun lopetettua mietimme mitä nyt tehdään ja vaikka korona oli pahimmillaan ajattelin, että mieluummin tämä kuin työttömyys, sanoo Maarit.

Vuonna 1990 ravintolakoulusta valmistunut Maarit kuvailee itseään vanhan koulun ihmiseksi, jolle asiakaspalvelu on lähellä sydäntä. Maaritin Lounaskulmassa hän on ensimmäistä kertaa urallaan päässyt alusta asti toteuttamaan omaa näkemystään.

– Olen tullut alalle jo 15-vuotiaana kesätöiden kautta ja oppinut palvelemaan asiakkaita nöyrästi mutta nöyristelemättä. Sillain jaksaa, kun ajattelee että jokainen päivä on mahdollisuus. Olemme kiitollisia jokaisesta asiakkaasta.

Työnjako Maaritin Lounaskulmassa on selkeä.

– Niina hoitaa keittiön, minulla on sataprosenttinen luotto siihen mitä hän tekee. Sali taas on minun vastuullani. Työkaverin tunteminen on tärkeätä, kun tietää toisen hyvät ja huonot puolet, kuvailee Maarit.

Pannun sulkeutuminen jätti keskustaan kotiruokaa tarjoavan ravintolan kokoisen tyhjiön ja jotkut Pannun asiakkaat ovatkin nyt löytäneet Maaritin Lounaskulman.

– Matka tänne aivan ydinkeskustasta on lähinnä henkinen, vaikka nyt haasteena on koronan lisäksi ollut myös katujen liukkaus.

Talon yläkerroksissa on myös toimistoja joiden henkilökunnasta monet poikkeavat lounaalla silloin, kun eivät ole etätöissä.

Maaliskuun alkupuolelle suunniteltu ravintoloiden kolmen viikon sulkujakso mietityttää myös Maaritin Lounaskulmassa.

– Jatkamme toimintaa siihen asti nykyisellään ja 8.3. aloitamme ruoan ulosmyynnillä. Haluamme palvella asiakkaita mutta jatko mennään sen mukaan, kuinka paljon noutoruoka-asiakkaita meillä käy.

Ruoan ulosmyynti on kuulunut Maaritin Lounaskulman suunnitelmiin alusta asti, tosin nykyistä pakottomimmissa merkeissä.

– Kun maailma joskus normalisoituu, myymme asiakkaille ruokaa esimerkiksi iltatilaisuuksiin, sitä varten on jo kylmä- ja kuumaboksit, Maarit Holm kertoo.

Maaritin Lounaskulman lounaat löydät myös LounasReskasta.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.