Keskiviikko 24.07.2024
Nimipäivät: Tiina, Kirsti, Kirsi, Kiia, Krista

Tuuli:
 

Museo Militariaan uusi johtaja ja tutkija

Museon aiempi tutkija Samuel Fabrin (kuvassa vas.) on nimitetty museonjohtajaksi. Kuvassa myös museomestari Ilkka Vahtokari ja museoneuvos Jaakko Martikainen.

Suomen Tykistö-, Pioneeri- ja Viestimuseoyhdistys ry:n hallitus on yksimielisellä päätöksellään nimittänyt Hämeenlinnassa toimivan Museo Militarian johtajaksi 1.3.2021 alkaen FM Samuel Fabrinin. Museon tutkijaksi 1.3.2021 alkaen on nimitetty HuK Henrik Järvinen.

Samuel Fabrin on toiminut Museo Militarian vt. johtajana 1.9.2020 alkaen. Sitä ennen Fabrin työskenteli Museo Militarian tutkijana museon avaamisesta 1.1.2013 lähtien. Ennen Museo Militarian perustamista Fabrin työskenteli tutkijana Suomen Tykistömuseossa.

Henrik Järvinen on työskennellyt Museo Militariassa monipuolisesti eri tehtävissä vuodesta 2015 alkaen. 1.9.2020 lähtien Järvinen on toiminut museon vs. tutkijana.

Museo Militaria on valtionosuutta saava ammatillisesti hoidettu museo ja Sotamuseon yhteistyömuseo. Museota ylläpitää Suomen Tykistö-, Pioneeri- ja Viestimuseoyhdistys ry (STPVMY ry). Vuonna 2020 museossa vieraili 25.093 kävijää.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.