Torstai 20.06.2024
Nimipäivät: Into

Tuuli:
 

Löylyä, viipymiä ja pikanttia majoituskapasiteettia

Janakkalan vuoden yrittäjäksi on valittu Kaj ja Carita Järvinen Evon Luonto Oy:stä. Peace & Privacy -konseptilla tarjotaan matkailupalveluja ja mielenrauhaa luonnonläheisesti. Evon Luonto perustettiin vuonna 2013. Kaj Järvinen kutsuu itseään korporaatioiden kasvatiksi, työskenneltyään muun muassa suuryritysten Finnairin, SASin, Oraclen ja Hoist Technology Oy:n palveluksessa yli 20 vuotta.

– Vuonna 2012 teimme Metsähallitukselle tarjouksen, missä vuokrattiin Evon Ruuhijärvi ja Syväjärvi -nimisiä mökkikohteita luontomatkailuun. Saimme sopimuksen ja samalla olinkin laittamassa koko elämäni likoon tähän, muistelee Järvinen.

Kaj Järvinen Lähdekallion Huvilassa Janakkalan Leppäkoskella. Kauttaaltaan remontoidussa kiinteistössä voi kokoontua ja majoittua noin 25 henkilöä. Kuva: Pasi Nuutinen.

Peace and Privacy kuten Järvinen konseptiaan nimittää, osoittautui toimivaksi. Evon Luonto Oy:llä on tällä hetkellä yli 20 kohdetta luonnonläheiseen matkailuun, aktiviteetteihin ja
kokoontumisiin Hämeenlinnassa, Lopella ja Janakkalassa. Jo alusta lähtien otettiin käyttöön digitaaliset varausjärjestelmät.

– Tarjoamme arjen luksusta. Ei kullattuja hanoja eikä marmorilattioita vaan enemmänkin aineetonta ylellisyyttä ja mielenrauhaa. Toki nykyajan oleskeluvaatimuksissa pitää paikat olla kunnossa. Pylly pitää saada posliinin päälle, naurahtaa Järvinen.

Korona tyhjensi varauskirjat maaliskuussa 2020. Järvinen oli juuri ostanut Leppäkoskella Lähdekallion huvilan kohteen ja saneeraukseen oli varattu 250.000 euron budjetti. Onneksi urakoitsijoilta saatiin joustoa ja kohde saatiin kesäksi valmiiksi.

– Aikaisempaa rämäpäisyyttäni tämä ajanjakso on varmasti jonkin verran lieventänyt. Toisaalta liika pelko ja varovaisuus ei saa hillitä yrittämisen riskinottokykyä.

Evon Luonnon pääkohderyhmä on kotimaiset matkailijat. Asiakkaista viitisen prosenttia on ulkomaisia. Järvinen tosin veikkaa, että vuonna 2023 ulkomaille suuntautuminen alkaa taas kiihtymään.

– Neljä miljoonaa suomalaista kahden tunnin ajomatkan päässä riittää kohderyhmäksi pitkäksi aikaa, jos hoidamme hommamme mallikkaasti. Ulkomaisen asiakkaan hankkiminen markkinoinnin keinoin on tuplahintaista, laskeskelee Järvinen.

Kanta-Hämeen seudullisessa matkailuyhteistyössä Järvinen toivoisi hieman suoraviivaisempaa toimintatapaa asiakkaiden löytämiseksi.

– On workshoppeja, keskinäistä kivaa ja jopa sisään päin käpertymistä. Kaikki energia pitäisi käyttää asiakkaiden hankkimiseen ja kaikki paukut pitäisi keskittää yhden katon alle, mikä on
mielestäni visithameenlinna.fi. On ensisijaisesti yrittäjän omalla vastuulla, että palvelu ja puitteet ovat kunnossa.

Järvinen kaipaisi jotain merkittävää matkailuinvestointia Kanta-Hämeeseen, mikä ylittäisi valtakunnallisenkin uutiskynnyksen. Esimerkkinä hän mainitsee Helsinkiin rakennetun Löyly-
saunamaailman.

– Jos olisin matkailudiktaattori, niin Kanta-Hämeeseen tulevasta 30 miljoonan euron ohjelmarahoituksesta vähintään 5 miljoonaa panostaisin johonkin omaan Löylyyn ja pikanttiin hotelliin.

Toinen kehitettävä asia Järvisen mielestä olisi viipymien lisääntyminen ja majoituskapasiteetin kehittäminen, mikä jättäisi myös enemmän matkailurahaa seudulle.

– Omissa kohteissamme on fasiliteetteja, jotka houkuttelevat viipymään – on majoituspaikkoja, saunat, paljut ja porealtaat. Lisäksi pystymme työllistämään myös kumppaniyrityksiä, esimerkiksi catering-palveluja.

Loppuvuodesta yrittäjäpariskunta Kaj ja Carita Järvisellä on mahdollisuus pitkästä aikaa lomamatkaan, jolloin töitä ei olisi tarkoitus ottaa mukaan.

– Katteen maksimointi omalla työllä ei ole itsetarkoitus, joka tehdään itseään säästämättä. Saa nähdä, tuleeko vieroitusoireita, vai pitääkö mennä säätämään väliin, naurahtaa Kaj Järvinen.

FAKTAA: Evon Luonto Oy

  • Rinnakkaistoiminimi: Evo Nature Ltd
  • Aputoiminimet: Aulangon Luonto, Lopen Luonto, Peace And Privacy
  • Perustettu: 2013
  • Kotipaikka: Janakkala
  • Toimiala: Majoitus
  • Omistajat: Kaj Järvinen ja Carita Järvinen
  • Liikevaihto: 1,35 miljoonaa euroa (arvio 2021)
  • Henkilökuntaa: 7

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.