Maanantai 04.12.2023
Nimipäivät: Airi, Aira

Tuuli:
 

Lammin Säästöpankki kasvatti liikevoittoaan ja vakavaraisuuttaan

Talousjohtaja Mico Pihlajinen (vas.) ja toimitusjohtaja Lauri Kalpala kertoivat Lammin Säästöpankin tuloksesta.

Lammin Säästöpankin liiketoiminnan kasvu ja tulos vuonna 2019 olivat odotusten mukaiset. Liikevoittoaan pankki kasvatti peräti 82,10 prosentilla 3,523 miljoonaan euroon. Pankille myös tärkeä vakavaraisuusprosentti kohosi vuoden 2018 19,45:stä 21,90:een.

? Liiketoimintamme kehittyi monella tapaa oikeaan suuntaan. Erityisen tyytyväisiä olemme tekemiimme panostuksiin asiantuntijapalveluiden kehittämisen osalta. Muun muassa varallisuudenhoidon, lainopillisten palveluiden sekä yrityspalveluiden kysyntä oli hyvässä kasvussa. Tämä paransi pankin kannattavuutta osaltaan, kertoo Lammin Säästöpankin toimitusjohtaja Lauri Kalpala.

Pankin korkokate kohosi maltillisesti 320.000 eurolla eli 4,4 prosentilla 7,626 miljoonana euroon. Palkkiotuottojen nettokasvu oli liki miljoona euroa mikä kohotti tuotot 5,346 miljoonaan euroon (+22,90 %).

? Palkkio- ja sijoitustuottojen kasvu osaltaan vaikutti hyvään tulokseen, summaa Kalpala.

Lainamyynti kasvoi myös mutta tärkeimpänä tekijänä lainasektorilla Lauri Kalpalan mukaan on lainojen laadun ja kannattavuuden kasvu. Uusia asiakkaita pankki sai vuoden 2019 aikana 1.805.

Pitkäaikaiset korkosuojaukset puolestaan selittävät osaltaan hyvää korkokatetta. Nykyään pankki ei aktiivisesti suojaa korkoja, mihin vaikuttaa sekä suojausten hinnoittelu että nykyinen matala korkotaso.

? Olemme jo pitkään olleet niin matalissa koroissa, että tippumisen riski on pieni, arvioi talousjohtaja Mico Pihlajinen.

Konttoriverkoston uudelleenjärjestelyn ja asiantuntijapalveluiden lisäämisen strategia on Kalpalan mukaan jalkautettu onnistuneesti.

? Muutokset ovat sujuneet suunnitellusti. Muutokset ovat ikäihmisten kannalta suuria ja olemmekin lanseeranneet senioripalvelun, joka tarjoaa uuden ja laadukkaan, monipuolisen palvelun.

Kalpalan mukaan tärkeää onkin, että muutokset eivät heikennä asiakkaiden palveluja vaan uutta kehitetään asiakkaiden kanssa keskustellen.

? Olemme myös halunneet profiloitua uudelleen talouden valmennuksessa, sillä olemme huolestuneina seuranneet kotitalouksien velkaantumiskehitystä.

Säästövalmentaja-palvelullaan pankki ilmentääkin strategista tahtotilaansa olla asiakkaan talouden kumppani.

Pitkien perinteidensä mukaisesti Lammin Säästöpankki on myös kiinteästi mukana alueensa elämänmenossa.

? Asiakkaiden ja toimialueen menestys on edellytys myös pankin menestykselle, näkee Kalpala.

Vastuullisuuslahjoitusten lahjoituskohteiden ehdotusaika ja äänestys on parhaillaan menossa ja jatkuu 17.3.2020 saakka.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.