Maanantai 20.05.2024
Nimipäivät: Lilja, Karoliina, Lilli

Tuuli:
 

MARKETKAUPPA: Hämeenmaa suunnittelee laajennusta myös Idänpäässä

Hämeenlinnan kaupunkirakennejohtaja esittää kaupunkirakennelautakunnalle, että lautakunta ensi keskiviikon kokouksessaan asettaisi nähtäville Idänpään S-Marketin laajennuksen mahdollistavan asemakaavan luonnoksen.

Tonttia osoitteessa Laaniitynkatu 2 laajennetaan itään ja huomioidaan tarve viivyttää ja puhdistaa tontin hulevesiä. Suunnittelualueeseen kuuluu myös aiemmin asemakaavoittamattomat valtatie 10 alue ja Ruununmyllyntien varren asuintontteja vasten osoitettava suojaviheralue kaupungin omistuksessa olevan tilan Honkala 109-405-4-91 maalla.

Alueella on 6.8.2015 voimaan tullut asemakaava nro 2509, jossa tontti on osoitettu KL-9 ? aluevarauksella liikerakennusten korttelialueeksi. Alueelle saa sijoittaa polttoaineen jakeluaseman. Rakennusoikeutta on osoitettu 3000 m2 ja kerrosluku on kaksi. Valtatien varressa on pienialainen suoja- alue EV (62 m2). Asemakaavan mukainen rakennusoikeus on ylitetty poik- keamispäätöksellä keväällä 2018 kun tontille rakennettiin autopesula.

Kaavaluonnoksessa tonttia on laajennettu noin 1000 m2 itään ja rakennus- oikeutta on osoitettu 4400 k-m2. Rakennusala on muutettu laajemmaksi mahdollistaen toimintojen sijoittamisen joustavammin tontille. Tontin aluevarausta ei ole muutettu vaan se on edelleen KL-9 Liikerakennusten korttelialue. Alueelle saa lisäksi sijoittaa polttoaineen automaattisen jakeluaseman.

Tavoitteena on vireilletulovaiheen (kaavaluonnos) kuulemisen järjestäminen helmi-maaliskuussa. Kaavaehdotus olisi nähtävillä alkukesästä 2020. Kaavan hyväksyminen olisi siten viimeistään alkusyksystä 2020. Kaavan hyväksyminen kuuluu kaupunginvaltuuston toimivaltaan.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.