Sunnuntai 21.04.2024
Nimipäivät: Anssi, Anselmi

Tuuli:
 

LähiTapiola Loimi-Hämeen tulos hyvä: “Asiakkaiden elämänturvan kasvattaminen hyvässä vauhdissa”

Vuosi 2018 oli LähiTapiola Loimi-Hämeelle tuloksellisesti hyvä. Yhtiö kuvailee asiakkaidensa elämänturvan kasvattamisen olevan hyvässä vauhdissa ja elämänturva onkin yhtiön toiminnan keskiössä.

Tämä tarkoittaa, että asiakkaiden saatavilla on kokonaisvaltaisia ja ennakoivia palveluja terveyden, turvallisuuden ja talouden alueilla.

Konkreettisina turvallisuutekoina yhtiö jatkoi Sankarikoulutuksiaan hätäensiapukoulutuksina 200 aikuiselle ja elvytyskoulutusta tuhannelle 5.-luokkalaiselle. Heijastinliivejä yhtiö jakoi alueensa päiväkodeille ja kouluille 1.200 sekä heijastimia 9.000 kappaletta. Lisäksi LähiTapiola Loimi-Häme partioi koulujen alettua suojateitä koulujen läheisyydessä.

Osa terveyden edistämistä on, että yhtiö tuki toimialueensa nuorisoliikuntaa eli teki yhteistyötä HJS:n (Hämeenlinnan Jalkapalloseura), Loimaan Jankkon, Leki-futiksen, Loiskeen ja FPS:n (Forssan Palloseura) kanssa.

Ensivakuutuksen maksutulo kasvoi 39,7 miljoonaan euroon. Sijoitustoiminnan tuotto jäi negatiiviseksi -0,9 prosenttia ja yhdistetty kulusuhde oli 102,2 prosenttia. Liikevoitto oli 0,4 miljoonaa euroa ja kokonaistulos jäi -2,7 miljoonaan euroon.

Toimitusjohtaja Lauri Riekkola, LähiTapiola Loimi-Häme.

? Vuosi 2018 sujui ympäristöolosuhteet huomioiden hyvin. Asiakkaidemme tyytyväisyys tuotteisiimme ja palveluihimme on säilynyt hyvällä tasolla. Korvausmenot olivat kasvussa muun muassa suurvahinkojen määrän lisääntymisen ja alkuvuoden haastavien keliolosuhteiden vuoksi.

? Nousukaudella tyypillisesti korvausmenot kasvavat ja näin kävi nytkin. Haastava sijoitusympäristö vaikutti sijoitustuottoihimme, kommentoi LähiTapiola Loimi-Hämeen toimitusjohtaja Lauri Riekkola.

Asiakkailleen yhtiö maksoi korvauksia 29,1 miljoonaa euroa. Keskittämisetuina asiakkaille jaettiin noin 3,1 miljoonaa euroa.

? Suomalaiset autoilijat luottavat LähiTapiolaan vahvasti. Liikennevakuutuskantamme jatkoi kasvuaan, vaikka edellisen vuoden historiallisen suuriin kasvulukuihin ei ylletty. Olemme edelleen autovakuuttamisen selvä markkinajohtaja, Riekkola toteaa.

Asiakkaiden liikennevakuutusten siirto vuonna 2017 LähiTapiola Vahinkoyhtiöstä alueyhtiöihin on Riekkolan mukaan parantanut osaltaan asiakaskokemusta ja alueellista kilpailukykyä.

? Tarjoamme asiakkaillemme yhä kokonaisvaltaisempia palveluita autoiluun ja perustimme keväällä 2018 LähiTapiola Rahoitusyhtiön. Vuoden aikana LähiTapiola Rahoituksen myynti on kasvanut vahvasti.

? Maatilayrittäjien henkinen ja fyysinen jaksaminen on noussut suureksi puheenaiheeksi. Elämänturvayhtiönä haluamme olla tukemassa maatilayrittäjäasiakkaidemme jaksamista ja siksi lanseerasimme maatilayrittäjille suunnatun työkykypalvelun.

? Lisäksi osallistuimme kumppanina Maatilayrittäjien eläkelaitoksen Melan maatilayrittäjien henkistä jaksamista edistävään Välitä viljelijästä ?ohjelmaan. Maatilayrittäjien talouden palvelumme ovat laajentuneet vuoden aikana, kun pankkikumppaniemme Oma Säästöpankki ja Säästöpankit tarjoavat maatilarahoitusta paikallisilla palveluillaan. Markkinajohtajuutemme maatilavakuutuksissa vahvistui edelleen, kertoo Riekkola.

Elämänturvastrategia vuosille 2019?2021 on valmistelussa.

? Olemme sitoutuneet olemaan asiakkaidemme arvostetuin arjen kumppani elämänturvassa. Elämänturvastrategiamme mukaisesti tarjoamme yhä enemmän erilaisia ennakointi-, turvallisuus- ja hyvinvointiratkaisuja ja -palveluita, joiden avulla suomalaisten arjesta tulee entistä turvallisempaa, taloudellisesti menestyksekkäämpää ja terveempää. Palvelemme asiakkaitamme paikallisesti ja digitaalisuutta sekä asiakasymmärrystä hyödyntäen. Osaava henkilöstömme mahdollistaa asiakkaidemme hyvän ja huolehtivan palvelun jatkossakin.

Vuonna 2019 LähiTapiola Loimi-Häme järjestää paikallisesti yhteistyössä MTK Hämeen kanssa vero- sekä perheoikeustilaisuuksia. Lisäksi maatilayrittäjille järjestetään kolme tulityökurssia. Tammikuussa 2019 yhtiö avasi uuden toimiston Hämeenlinnan keskustaan.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.