Perjantai 19.07.2024
Nimipäivät: Sari, Saara, Sara, Salla, Salli

Tuuli:
 

Palanderin Talon talvirieha edessä kahdeksatta kertaa

Omat pulkat mukaan! Pulkkamäki on perinteisesti Palanderin talon talviriehan vetonauloja. Kuva: Heikki Haavisto.

Hämeenlinnassa vietetään lauantaina maaliskuun 9. päivänä kello 12?16 riemukasta Talviriehaa, kun Palanderin talon kotimuseon edusta Linnankadulla muuttuu pulkkamäeksi.

Mäki rakennetaan siirtolumesta, joten laskemaan pääsee säällä kuin säällä. Kahdeksatta kertaa järjestettävä Talvirieha vetää vuosittain lähes tuhat innokasta mäenlaskijaa.

Linnankadun pulkkamäen ohella Talviriehan teemoina ovat tänä vuonna musiikki ja koirat. Nostalgiaa ja puupillien puhaltelua tapahtumaan tuo Posetiivari Marcello. Sisällä Palanderin talon kotimuseon kierroksella on musiikkiaiheinen tehtäväpolku.

Pihalla rapsutellaan lapsiin tottuneita Hämeenlinnan seudun Kaverikoiria ja kokeillaan erilaisten puuhapisteiden ohella lelukoirien agilityrataa. Oman pulkan lisäksi tapahtumaan voi ottaa mukaan koirapehmon.

Myytävänä on kuumaa juomaa ja pikkupurtavaa museon pihassa sekä Willa Waski -käsityötalon kahvilassa.

Pulkkamäen pohjaksi tehtävän lumenajon takia Linnankatu suljetaan liikenteeltä ja pysäköinniltä perjantaina maaliskuun 8. päivänä kello 8 lähtien Lukiokadun ja Koulukadun väliltä. Alue on suljettu maanantaihin 11.3. asti kunnes maanantaiaamuna alkava lumenpoisto on saatu päätökseen.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.