Tiistai 23.04.2024
Nimipäivät: Yrjö, Jyrki, Jyri, Jiri, Jori

Tuuli:
 

Kioski palaa Palokunnankadulle pitkän tauon jälkeen

Jyrki Häggman tekee vielä tämän viikon ajan töitä kioskin saamiseksi avauskuntoon.

Automyyjänä ja autotalon johtajana monille hämeenlinnalaisille tutuksi tulleella Jyrki Häggmanilla riittää kiirettä: Häggman avaa Palokunnankadulle elintarvikekioskin. Ketjuihin kuulumaton kioski alkaa toimia ensi maanantaina.

Liiketila on viimeksi ollut pyöräkorjaamona, mutta vuodesta 1974 aina vuoden 2010 tienoille paikalla toimi R-Kioski.

? Olin parturissa tien toisella puolella ja ajattelin, että pitäisihän tässä kioski olla. Myös lähistön asukkaat toivovat samaa. Joulukuussa ostin liiketilan ja ihmiset ovat ohi kävellessään näyttäneet peukkua, kun olen ollut täällä kunnostustöissä, Häggman kertoo.

Tuleva kioskinpitäjä ehti toimia yli 30 vuotta autokaupassa, ennen kuin jäi alalta pois syksyllä 2017. Ennen autoja Jyrki Häggman työskenteli vuosia maatalouskaupan parissa.

? Hain itselleni vähän puuhapaikkaa ja itsehän tässä joutuu olemaan kioskinpitäjänä. Ajan myötä tähän varmasti pystyy työllistämään yhden, kaksi muutakin, hän arvioi.

Uusien kioskien avaaminen ei ole aivan jokapäiväinen uutinen ja vielä harvinaisempaa lienee, ettei kioski kuulu mihinkään ketjuun.

? Ketjuilta en ole kysellytkään mitään. Myynnissä aion pitää mahdollisimman paljon peruselintarvikkeita, lisäksi tähän tulee Veikkaus ja lehtimyynti.

Perinteistä kioskivalikoimaa edustavat juomat niin makeaan mieltyneille kuin aikuisemmankin maun omaaville, tupakkituotteet ja makeiset sekä muut pikkunaposteltavat.

? Jollain aikavälillä otan tarjontaan myös lämpimät Paninit ja Hot dogit, kaavailee Häggman.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.