Maanantai 27.05.2024
Nimipäivät: Ritva

Tuuli:
 

Jenkkiherkkuja: Buffalo Foods muuttaa Kantolaan

Kantolan yritysalueella on aloittamassa toimintaansa IhanaSpice Oy:n Buffalo Foods -brändin tuotantotehdas. Vauhdilla kasvava yritys tarvitsee isommat tilat keskeiseltä paikalta läheltä moottoritietä.

? Muutamme tuotantotilamme Hämeenlinnaan, koska olemme kasvaneet ulos Tammelan tiloistamme ja tarvitsemme tilat keskeisemmältä paikalta. Meiltä lähtee ja meille saapuu tavarantoimituksia päivittäin ja logistiikan hoitaminen on ollut haasteellista. Nyt keskeiseltä paikalta Kantolasta, kivenheiton päässä moottoritiestä, helpotamme logistista tavaraketjun hallintaamme ja kustannukset alenevat huomattavasti, sanoo Buffalo Foodsin yksi perustaja, makumestari Harri Ihanainen.

? Kantolan entinen liha-alan koulutuslaitos on upea rakennus, joka saadaan uudestaan henkiin pienellä saneerauksella. Lisäksi rakennuksessa on vapaana erinomaisia laboratorio- ja toimistotiloja, hän lisää.

Linnan Kehitys Oy:n sijoittumispalveluista vastaava johtaja Ari Räsänen näkee Buffalo Foodsin täydentävän juuri oikealla tavalla alueen tarjontaa. Hämeenlinnassa on elintarvikkeiden tuottajia tai jalostajia yhteensä 46 kappaletta, joista maatiloja on 22. Alueella tuotetaan muun muassa marjoja, vihanneksia, leipomotuotteita, lihaa, kalaa ja maitoa.

? Buffalo Foods on todella herkullinen lisä kasvattamaan elintarvikesektoria Hämeenlinnassa. Kaupungissammehan on vierailijoille ja asukkaille tarjolla monipuolinen ravintolatarjonta ja elintarviketeollisuus tukee hyvin kaupungin elinvoimaisuutta. Keskusteluja sopivasta toimipaikasta käytiin pitkään ja ne johtivat oikeaan lopputulokseen. Sijainti kasvukäytävällä auttaa jälleen yritystä valtamarkkinoiden logistiikassa ja organisoinnissa, hän sanoo.

Buffalo Foods valmistaa, markkinoi ja myy Buffalo Fried Chicken ja Buffalo BBQ jenkkiherkkuja Suomessa. Yritys on toiminut vuodesta 2014 ja on nopeasti kasvanut ulos vanhoista tuotantotiloistaan. Buffalo Foodsin ruuat ovat autenttista jenkkiruokaa, jonka maku perustuu yrityksen perustajajäsenen ja keulahahmon RaRa Scotin perheen resepteihin.

Pilottiasiakkaina on ollut mm. K-citymarketeja ja K-supermarketeja sekä useita ravintoloita. Elokuussa tuotteet lanseerattiin Heinon Tukussa. Ensi vuodelle on tavoitteena saada mukaan 30 K-kauppaa ja yli 50 muuta kauppaa. Yritys työllistää kuusi työntekijää, kun osa-aikaisetkin huomioidaan.

Buffalo Foods asettuu entisen Lihateollisuusopiston tiloihin osoitteeseen Luukkaankatu 8, Kantola. Toiminta tulee olemaan täydessä vauhdissa joulukuussa 2015. (Reska.fi)

1 kommentti

 1. Minna Lundén:

  Olisin kiinnostunut ottamaan tuotteita myyntiin
  K-Supermarket Elleniin Naantaliin.
  Olisitteko yhteydessä ,kiitos.
  0442102498

   

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.