Sunnuntai 19.05.2024
Nimipäivät: Emilia, Emma, Mila, Amalia, Emmi

Tuuli:
 

Jari Viidasta Hämeen Vuoden yrittäjä 2016

Hämeen Yrittäjät palkitsi tuloksellisesta yritystoiminnasta Viita-yhtiöiden omistajan ja yrittäjän Jari Viidan Kanta-Hämeen vuoden 2016 yrittäjänä. Palkitseminen tapahtui Hämeen Yrittäjien maakunnallisessa yrittäjäjuhlassa lauantaina 11. helmikuuta Tammelassa. Palkintoa Viidalle oli luovuttamassa pääministeri Juha Sipilä.

Yrittäjä Jari Viita tunnetaan urheilumiehenä. Rallin MM-sarjassakin ajanut Viita toimii nykyisin käsipalloseura Riihimäen Cocksin voimahahmona ja sen puheenjohtajana. Kuva Jouni Lehtonen.

Hämeen vuoden yrittäjänä palkittu riihimäkeläinen Jari Viita on luonut yritysryppäänsä lähes tyhjästä. Hän aloitti urakoitsijana vuonna 1977, jolloin hän 15-vuotiaana osti ensimmäisen traktorinsa. Hän perusti isänsä kanssa yrityksen nimeltä Tmi Antti ja Jari Viita. Yritys aloitti Riihimäellä hoitamalla muun muassa VR:n ratapiha-alueiden aurauksia. Tästä idusta syntyi Kuljetus ja maansiirto Viita Oy.

Sittemmin Jari Viita on määrätietoisesti kasvattanut liiketoimintaansa muun muassa yritysostoilla.  Hän on 40 vuodessa luonut Viita-yhtiöinä tunnetun yritysryhmän. Se koostuu 13 itsenäisestä yrityksestä, joista suurimmat ovat Kuljetus ja maansiirto Viita Oy, Valtasiirto Oy, Koukkukuljetus Oy, KK-Infra Oy sekä Rilogi Oy ja Konepaja Wiler Oy. Yhtiö toimii bioenergian ja kivi- ja maa-ainesten kuljetuksissa, metalli- ja rakennusaineteollisuudessa sekä kiinteistösijoitustoiminnassa.

Yhtiöiden palveluksessa on 340 työntekijää ja vuodelle 2017 budjetoitu liikevaihto on 40 miljoonaa euroa. Jari Viita hoitaa yritysrypästä Riihimäeltä käsin toimien samalla muun muassa Kuljetus ja maansiirto Viita Oy:n sekä kiinteistösijoitustoimintaa hoitavan Rilogi Oy:n toimitusjohtajana.

Jari Viita pitää yhtenä suurena onnistumisena yrittäjäurallaan Valtasiirto Oy:tä. Viita perusti sen vuonna 1999 Outokumpu Harjavalta Metals Oy:n järjestämän tarjouskilpailun tuloksena. Yritys toimii Harjavallassa ja Porissa urakoiden muun muassa metalliteollisuuden kuljetuspalveluja ja ajoneuvohuoltoa useammalla alan yritykselle.

? Onnistunut yhteistyö metalliteollisuuden yritysten kanssa perustuu avoimeen kumppanuussopimukseen, jonka seurauksena urakointipalveluja on kehitetty ja niitä laajennetaan jatkuvasti, Viita kertoo.

Teollisuuspalvelulogistiikalla on suuret kasvumahdollisuudet. Viita-yhtiöiden tuottamaan logistiikan kokonaispalveluun kuuluu olennaisesti ulkopuolisille vuokrattavat tilat. Viita-yhtiöt tekee yhteistyötä tölkkivalmistajien, Hämeenlinnassa toimivan Can Pack S.A:n ja Ball Beverage Packaging Mäntsälä Oy:n kanssa. Yhtiö varastoi tyhjiä tölkkejä varastoissaan Riihimäellä ja Mäntsälässä ja kuljettaa niitä tarpeen mukaan panimoihin. Tölkkejä toimitetaan Riihimäeltä aina Jäämeren rannalle, Tromssassa toimivalle Mack-panimolle saakka.

Jari Viidan tekemisiä leimaa kilpailuhenkisyys. Hänellä on halu pärjätä niin urheilussa kuin yrityselämässä. Ralliautoilussa hän kilpaili lajin kansallisella huipulla ja 2000-luvun alussa myös lajin maailmanmestaruussarjassa WRC-kalustolla.

Jari Viita tunnetaan käsipalloseura Riihimäen Cocksin taustahahmona ja nykyisen menestyksen arkkitehtina. Viita haluaa tarjota seudun nuorille mahdollisuuden kunnon harrastukseen.

Jari Viita näkee yhtiönsä tulevaisuuden hyvänä. Jätteiden hyödyntäminen raaka-aineena ja materiaalien kierrätys tulee olemaan tulevaisuudessa iso bisnes.

? Pitää olla hereillä koko ajan, joka päivä pitää uudistua ja muuttua. Meillä on esimerkiksi Valtasiirto Oy:ssä valmius ja halu lähteä mukaan myös raideliikenteeseen.

? Teen työtä mistä tykkään ja saan kokea onnistumisia. Myös epäonnistumiset tulee käsitellä ja oppia niistä. Satavuotiaassa Suomessa on hyvä yrittää, maakunnan vuoden yrittäjä summaa.

Faktaa

? Yrittäjä Jari Viita on aloittanut yritystoiminnan 1977. Hän on kasvattanut yrityksestään Viita-yhtiöt, joka tällä hetkellä koostuu 13 itsenäisestä yrityksestä.

? Viita-yhtiöt on kuljetus-, maansiirto- ja suurteollisuuspalveluille erikoistunut logistiikkapalveluja tuottava yritysrypäs.

? Henkilöstömäärä: n. 340 työntekijää

? Liikevaihto vuonna 2016: 40 milj. euroa.

Kalusto

  • Kuorma-autoja 120 kpl
  • Perävaunuja 94 kpl
  • Pakettiautoja 39 kpl
  • Työkoneita 143 kpl (pyöräkoneet, kaivinkoneet, trukit, dumpperit, seulat, jne.)
  • Vaihtolavoja 300 kpl
  • Toiminta-alue: koko Suomi, Pohjoismaat,
  • Toimipisteitä: Riihimäki, Harjavalta, Pori, Kokkola

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.