Maanantai 02.10.2023
Nimipäivät: Valio

Tuuli:
 

SALIBANDY: TPS vei pisteet Steelersiltä huippuesityksellä

Iiro Nurmisen maalillenousu on päättynyt ohilaukaukseen. Steelers-pelaajien tähtäin ei ollut lauantaina kohdallaan.

TPS kävi pysäyttämässä Steelersin nousukiidon kohti Salibandyliigan playoff-paikkoja näyttävällä tavalla. Turkulaiset hakivat Elenia-Areenalta vierasvoiton 1?10 (0?4, 1?4, 0?2) ja nousivat tasapisteisiin liigakolmosen SPV:n kanssa.

? Vaikka olisimme pelanneet tänään futismaaleihin, emme olisi osuneet, arvioi Steelersin päävalmentaja Jussi Sihvonen.

TPS hallitsi kenttätapahtumia ajoittain suvereenisti ja tylytti Steelers-maalissa aloittanutta Tomi Aaltosta eleettömällä viimeistelyllä. Aaltonen riisui maskinsa puolen tunnin jälkeen tilanteessa 1?7, 11 torjuntaa ja Jaakko Vahtokari sai tililleen jälkimmäisen puoliskon aikana 7 torjuntaa.

Steelersin pelaajat taas mättivät hyvistäkin paikoista palloa ohi välillä metrikaupalla.

? Tiesimme, että moni on käynyt täällä häviämässä ja että voittoon tarvitaan täydellinen onnistuminen. Olimme valmistautuneet hyvin ja keskityimme omaan peliin. Pelasimme peliä tarkoituksella isoilla neliöillä ja ehkäisemällä Steelersin vastahyökkäykset, kertasi TPS:n päävalmentaja Aki Vilander.

Vieraiden joukkue oli täynnä onnistujia, omalla tasollaan silti tehot 4+0 tehnyt ja kolmella Veikkauksen pörssipisteellä palkittu Jani Hyytiäinen joka osui jo avauserässä kahdesti ja löi vielä päätöserässä valkopaidoille kymmenen maalia täyteen. Kaksi maalia mieheen latoivat Artis Raitums ja Olli-Akseli Laine (2+1). Hämeenlinnalaislähtöinen Sami Saarinen (1+1) puolestaan väläytti 0?3-maalissa loistavaa laukaustaan.

? Olimme kahteen suuntaan hyviä tänään ja maalit tulivat oikeille jätkille, jotka ovat onnistumisia kaivanneetkin, sanoi Vilander.

Timo Johanssonkaan ei löytänyt keinoja TPS-maalivahti Pyry Luukkosen ohittamiseen.

Steelers-luotsi Sihvonen oli ehtinyt tutkia tilastoja sen verran, että laski TPS:llä olleen vain kolme maalipaikkaa enemmän.

? Sorruimme tänään omaan huolimattomuuteemme. TPS oli varmempi ja liikutti palloa enemmän, sanoi Sihvonen.

Katsomoon näytti, että heikomman viimeistelynsä lisäksi Steelers oli kuitenkin myös fyysisessä pelissä selvästi altavastaajana.

? Joskus tulee tällaisia päiviä. TPS on fyysinen joukkue joka painottaa kaksinkamppailupelaamista. Kahden erän ajan hävisimme kaikki kaksinkamppailut. Olemme mekin punttisalilla käyneet, ettei eron pitäisi ihan tuollainen olla, ihmetteli Jussi Sihvonen.

Nuorten maajoukkuepuolustaja Samuli Grönfors ei ollut Steelersin kokoonpanossa tänään eikä eilen ja lisää kokoonpanomurheita saattoi tulla, kun ykkösketjun Miiro Maunula kannettiin päätöserässä jääpussi polven ympärillä pukuhuoneeseen.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.