Perjantai 14.06.2024
Nimipäivät: Kielo, Pihla

Tuuli:
 

Ikkunakehityksen edelläkävijä avasi verkkokaupan

Verkkokauppa palvelee Lammin Ikkunan toimitusjohtaja Hannu Saarisen mukaan sekä kuluttajia että jälleenmyyjiä.

Lammin Ikkunalla on saatu jälleen yksi parin vuoden kehitystyö maaliinsa. Yritys avasi viime perjantaina verkkokaupan sekä kuluttajien että jälleenmyyjien käytettäväksi. Toimitusjohtaja Hannu Saarisen mukaan verkkokaupan perustaminen oli tärkeä siirto.

? Olemme seuranneet markkinoiden kehittymistä ja sitä miten rakennustuotteiden ostotottumukset muuttuvat. Verkkokauppa palvelee myös niitä jälleenmyyjiä, jotka sitä haluavat käyttää, hän selvittää.

Lammin Ikkunan verkkokauppa on yksinkertainen käyttää. Valituille tuotteille syötetään mitat ja muut tiedot, jolloin asiakas saa tuotteilleen hinnan.

? Kun asiakas haluaa ostaa tuotteen, verkkokauppa palvelee siinä asiassa. Verkkokaupan kautta voi myös jättää yhteydenotto- tai tarjouspyynnön, Saarinen kertoo.

Syksyllä lanseerattu Signal Window on herättänyt hyvin kiinnostusta. Signal Window on Lammin Ikkunan pitkän tuotekehityksen tulos, matkaviestinten kuuluvuutta hyvin läpäisevä ikkunamateriaali.

Helmikuun alussa Viestintäviraston radiotarkastusasiantuntija Jukka Pihonen kirjoitti Rakennuslehden Näkökulma-palstalla (Rakennuslehti, 3.2.2017), että miksi kännykät eivät kuulu sisätiloissa. Ongelma on ilmennyt, kun ilmastonmuutosta on ryhdytty hillitsemään energiankulutusta vähentämällä.

Energiatehokkaat seinä- ja ikkunamateriaalit kun vaimentavat tehokkaammin myös radiosignaaleja. Pihosen mukaan sisätilojen kuuluvuusongelmat koskevat lähinnä pien-, rivi- ja kerrostaloja. Niissä palvelut tulevat käyttäjille talon ulkopuolelta. Julkisissa tiloissa sekä yrityksissä ongelmaa on ratkottu erillisellä sisäantenniverkolla.

Pihosen mukaan Viestintävirasto kannustaa rakennusteollisuutta kehittämään ja käyttämään uusia rakennusmateriaaleja ja ratkaisuja, jotta langaton viestintä toimisi. Tämän vuoden alussa valmistuu rakennustiedon RT-kortti, jossa rakentajia ohjeistetaan varautumaan ennalta mahdollisiin kuuluvuusongelmiin. Tarkoitus on lisätä tietoisuutta langattoman viestinnän vaatimuksista.

Ei siis ihme, että Lammin Ikkunoiden lähes kaikissa kaupantekotilanteissa Signal Window on nykyisin keskustelun kohteena. Saarinen toteaa, että kuulumattomuusongelma on hankala havainnollistaa etukäteen. Siksi on hyvä, että alalla on herätty huomaamaan ongelma.

? Kaikkein paras tulos saadaan tietenkin, kun rakennuksen kaikki ikkunat on varustettu Signal Windowlla. Tämä on asia, joka on hyvä huomioida jo rakentamisen tai remontin suunnitteluvaiheessa, Saarinen huomauttaa.

Lammin Ikkunat ja Ovet on saanut vahvistusta markkinointitiimiinsä. Pirjo Hämäläinen on tehnyt pääosan urastaan Sandvik-konsernin kansainvälisessä kaupassa. Hän siirtyi Etteplanin konserniviestinnän kautta Lammin Ikkunalle vastaamaan yrityksen markkinoinnista.

? On todella kiehtovaa tutustua aivan uuteen alaan, pari viikkoa Ikkunalla työskennellyt Hämäläinen sanoo.

Susanna Mattila

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.