Maanantai 24.06.2024
Nimipäivät: Johannes, Juhani, Jussi, Jani, Janne

Tuuli:
 

Hypoxi ja Cambridge: Sanna-Kaisa valmentaa kahden menetelmän turvin

Hypoxi Studio Hämeenlinnan yrittäjä Sanna-Kaisa Lehto löysi hyvinvointialan yrittäjäksi omien kokemustensa kautta.

? Ystäväni kävi Cambridge-valmennuksessa ja sai niin hyviä tuloksia, että innostuin itsekin mukaan.

Sanna-Kaisa Lehto ja polkuergometri, jossa hyödynnetään vaihtelevaa yli- ja alipainetta.

Sanna-Kaisa Lehto ja polkuergometri, jossa hyödynnetään vaihtelevaa yli- ja alipainetta.

Painonpudotukseen ensin ruokailutottumusten muutoksen ja sitten liikuntavalmennuksen kautta pyrkivä ohjelma vakuutti myös Lehdon, joka sittemmin kouluttautui Cambridge-ohjelman valmentajaksi. Tämän jälkeen hän hankki ammattitaidon myös kohdennettua rasvanpolttoa hyödyntävän Hypoxi-menetelmän edustajaksi.

? Maaliskuussa 2014 avasimme Hypoxi Studio Hämeenlinnan ja nykyisiin tiloihimme Kasarmikadulle muutimme vuoden 2015 marraskuussa, Sanna-Kaisa Lehto kertoo.

Lehto uskoo, että oma, intiimimpi toimitila on studion asiakkaille mieluisampi ympäristö kuin aiempi toimipiste toisen yrityksen kanssa samoissa tiloissa.

Studiovastaava Dina Polo ja juoksumatolla käytettävät paineliivit.

Studiovastaava Dina Polo ja juoksumatolla käytettävät paineliivit.

Yli neljä vuotta Cambridge-valmentajana toiminut Lehto sanoo, että hänen asiakkaansa lähtevät pudottamaan painoa lähtökohtaisesti jompaan kumpaan ohjelmaan. Projektin edetessä vaihto ohjelmasta toiseen voi kuitenkin olla hyödyllinen.

? Jos ylipainoa on esimerkiksi 20?30 kiloa, kannattaa painonpudotus aloittaa Cambridgella. Siinä ateriat korvataan aluksi lähes kokonaan ateriankorvikkeilla ja ohjelman edetessä opetellaan muuttamaan ruokailutapoja ja siirrytään tavalliseen ruokaan.

Cambridgeen voi lähteä mukaan yksin, kaksin tai ryhmässä.

? Eniten teen yksilövalmennusta, myös personal trainerin pätevyyden omaava Lehto sanoo.

Siinä missä Cambridge-ohjelmassa keskitytään aluksi ravintoon, on vuonna 1998 Itävallassa kehitetty Hypoxi puolestaan menetelmä, jossa ruokavaliomuutokset heti yhdistetään säännölliseen liikuntaan paineenvaihtelun alaisena.

Hypoxi Studion toisessa polkuergometrissä poljetaan makuuasennossa.

Hypoxi Studion toisessa polkuergometrissä poljetaan makuuasennossa.

Hypoxi Studion laitteissa eli polkuergometreissä on vaihtelevan yli- ja alipaineen yhdistelmä, joka yhdessä oikean ruokavalion ja rasvanpolttosykkeellä tehtävän kevyen liikunnan kanssa mahdollistaa rasvanpolton kehon ongelma-alueilla. Juoksumatolla käytetään paineliiviä halutun alueen verenkierron stimuloimiseksi.

? Itse en onneksi etukäteen edes lukenut mitään Hypoxista ennen kuin lähdin kokeilemaan, vaan sain vain nähdä ja kokea tulokset itse, äitiysloman jäljiltä alaa vaihtanut Sanna-Kaisa Lehto sanoo.

? Minä taas en itse uskonut yhtään tähän, ennen kuin kokeilin itse ja sen jälkeen näin, miten menetelmä on tehonnut, sanoo studiovastaava Dina Polo.

Puolen tunnin mittaisia Hypoxi-suorituskertoja otetaan ilmaisen tutustumisen jälkeen minimissään 12 kerran sarja kuukauden aikana.

? Hypoxia käytetään myös kovista urheilusuorituksesta palautumiseen, jolloin vähimmäismäärää käynneissä ei ole, Lehto kertoo.

Paino voi hyvässä tapauksessa jo kuukauden aikana tippua useilla kiloilla ja kohdennetusti vyötäröltä, pakaroista ja reisistä.

Dina Polo ja pystyasennossa poljettava ergometri. Hypoxin laitteita voi käyttää myös kovista urheilusuorituksista palautumiseen.

Dina Polo ja pystyasennossa poljettava ergometri. Hypoxin laitteita voi käyttää myös kovista urheilusuorituksista palautumiseen.

? Tulokset voivat olla nopeitakin, mutta pohjimmiltaan molemmissa menetelmissä pyritään pysyviin muutoksiin, Lehto luonnehti.

Dina Polo kertoo, että asiakaskunnassa on niin huomattavasti ylipainoisia kuin jo hyvin liikkuvia ja oikein ruokaileviakin, jotka hakevat entistä mieluisampaa vartaloa.

? Meillä käy myös esimerkiksi fitness-kisaajia, hän kertoo.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.