Maanantai 15.07.2024
Nimipäivät: Rauni, Rauna

Tuuli:
 

ReskaRatti: Matkailuauton edut ja pakettiauton ajettavuus

Matkailuautoksi muutettu Ford Transit Van oli hyvä ajettava talvikelissäkin.

Matkailuautoksi muutettu Ford Transit Van oli talvikelissäkin hyvä ajettava.

ReskaRatin koeajossa oli tällä kertaa pakettiautosta matkailuautoksi muunneltu Ford Transit Van 350 2,2 TDCi -ajokki, joka oli varustettu 125 hevosvoiman koneella. Pakettiautosta on Suomessa rakennettu myyntiin tarkoitettu matkailuauto.

IMG_4553Suomeen tuodusta ja ennen rekisteröintiä muunnellusta autosta ei tarvitse maksaa autoveroa. Jos auton rekisteröisi pakettiautona ilman muutostöitä, autovero olisi 5.000 euroa.

Carsport Designin tuunaama ajokki on näyttävä ja sinne mahtuu kuljettajan lisäksi 6 matkustajaa. Tavarankuljetustilakin riittää ja sitä täydentää pitkien esineiden kuljetukseen tarkoitettu luukku.

Kuljetustilan voi myös muuntaa esimerkiksi tiettyyn harrastukseen sopivaksi, jolloin tilasta voi saada esimerkiksi suksien kuljetus- ja huoltotilan tai vaikka pyörienkuljetustilan.

Autossa riittää kuljetustilaa myös tavaroille.

Autossa riittää kuljetustilaa myös tavaroille.

Vanin ajaminen ja käyttäytyminen liikenteessä ei juuri poikkea Fordin henkilöautoista. Plussana on tietysti korkealla sijaitseva ohjaamo, joka yhdessä jättimäisten sivupeilien kanssa antoi ajajalle hyvän hallinnan tunteen.

Auton ajaminen ja pysäköinti talvikelissä ei kaupungissakaan tuntunut kömpelöltä tai oudolta. Jyrkimmissä ylämäissä hyvän ajettavuuden ei silti saa antaa tuudittaa pois siitä tosiasiasta, että alla on henkilöauton massaa huomattavasti raskaampi kulkuväline.

Miksi muunneltu ajoneuvo eikä valmista? Varsinaisen matkailuauton kaikkia oheistiloja ei ajoneuvon muuntelulla saa, mutta toisaalta ei myöskään tarvitse mukautua matkailuauton tai pikkubussin “kömpelyyteen” ? eikä autoveroon. Koeajossa ollut ajoneuvo maksaa 56.000 euroa.

Tämän yksilön matkustamo oli varusteltu huippulaadukkailla nahkaistuimilla, joka tekee autosta hyvän tarjokkaan myös esimerkiksi yrityskäyttöön.

Matkustamossa on tilaa kuin pikkubussissa.

Matkustamossa on tilaa kuin pikkubussissa.

Jos tavoitteena ei ole yhteinen matkailuautokokemus, muunnellulla Ford Transit Vanilla kulku käy sujuvasti esimerkiksi koulutus- tai virkistystilaisuuksiin.

Juha Reinikainen

IMG_4542

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.