Torstai 25.04.2024
Nimipäivät: Markku, Marko, Markus

Tuuli:
 

Hällä vaalii perinteitä

Ravintoloitsija Urpo Nurmiranta on kerännyt kellariravintolansa valkeaksi kalkitulle seinälle kehystettyjä lehtileikkeitä ja ruokalistoja legendaarisen ruokaravintola Hälläpyörän ajoilta. Nyt niitä kelpaa esitellä, kun Hällä on kivunnut takaisin ruokaravintoloiden premium-luokkaan.

Urpo Nurmiranta pääsi välillä olutkippolaksi taantuneeseen Hälläpyörään käsiksi vuonna 2010, kun paikka oli ollut pari vuotta tyhjillään.

Yrityskaupassa vanha Hälläpyörä-nimi jäi saamatta, mutta muuten paikka oli unelma.

– Olin haaveillut kellariravintolasta pitkään.

Remonttivaihe oli mielenkiintoinen. Lattianraoista löytyi rahaa, sormuksia ja kaikenlaista irtotavaraa, jota asiakkailta oli Hälläpyörän villeinä vuosina lennellyt.

Oman haasteensa antoivat holviseinät, joiden sisään kaikki piti teettää mittatilauksena.

 

Nyt Hällä toimii suosittuna lounasravintolana. A la Carte -lista on kovassa käytössä iltaisin.

Näkyykö taantuma?

– Asiakaskohtainen rahankäyttö on vähäisempää, mutta lounasta menee se runsaat 200 per päivä.

Runsas noutopöytä houkuttelee.

– Mutta kyllä tavaraakin menee, pitkän ravintolauran ja edelleen keittiössä päällimmäisen hääräävä Nurmiranta tietää.

Kalapäivä on suosituin.

– Ihmiset tutkivat lounaslistoja netistä ja sen tietää, että kalapäivinä on tupa täynnä.

Hämeenlinnassa pitää perinneravintolankin mennä asiakkaan tiukassa talutusnuorassa.

– Asiakkaan ehdoilla mennään. On eri asia toimia Helsingissä, jossa riittää asiakaskuntaan tiukasti erikoistuneisiinkin ruokapaikkoihin.

Pitää kuitenkin seurata myös kaupungin tapahtumakirjoa.

– Keskiaikatapahtuman ajaksi pitää ehkä tehdä oma keskiaikameny.

 Ilkka Peltoniemi 

Upi Hällä

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.