Lauantai 18.05.2024
Nimipäivät: Erkki, Eero, Eerika, Eerik, Eerikki

Tuuli:
 

Appara siirtyy yrittäjälle

Ahveniston toiminnot siirtyvät kaupungilta yrittäjälle, jonka valinta on loppusuoralla.

Hakemuksia tulevaksi operaattoriksi jätettiin kahdeksan, joita Luota-hankkeen projektipäällikkö Hillevi Kaarlenkaski on valintaa tekevän työryhmän kanssa sparrannut kesän ajan. Jatkoon valikoitui neljä hakijaa.

– Saimme aivan loistavia hakemuksia ulkomaita myöten. Myös paikalliset toimijat ovat olleet aktiivisia yhdessä ja erikseen.

Kaikki palveluntarjoajat haastateltiin ja informoitiin samoilla taustatiedoilla, joiden pohjalta liiketoimintasuunnitelmat entisestään tarkentuneet.

– Kaupunki haluaa, että Ahveniston ottaa hoitoonsa yksi vastuullinen taho, joka voi sitten käyttää alihankkijoita.

Tulevan Ahvenisto-operaattorin odotetaan hoitavan alueen huollon, valvonnan, ravintolapalvelut ja aktiviteettien kehittämisen.

Vain maauimala jäisi puhdistus- ja lämmitystekniikkoittensa osalta kaupungin hoitoon.

Hillevi Kaarlenkaski luonnehtii tehtävää vaativaksi, sillä Ahvenisto on sekä luonnonsuojelualue että Museoviraston suojelukohde.

Rakenteellisia muutoksia ei voi tehdä kahvilaan, pihan pukuhuonerakennukseen eikä rantasaunaan.

Tiukat reunaehdot eivät ole estäneet hakijoita ideoimasta.

Ihan miljoonabisnestä ei kukaan hakijoista ole odottanut Ahvenistolle loihtivansa, mutta kieltämättä ajatukset kelluvasta vesitemppuiluradasta, luontoseikkailuista ja hyvinvointipalveluista vaikuttavat kehityskelpoisilta.

– Meidän olisi kyettävä laittamaan nämä hyvät hakemukset paremmuusjärjestykseen. Kaupunginhallitus tekee lopullisen valinnan, Hillevi Kaarlenkaski sanoo.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.