Lauantai 23.09.2023
Nimipäivät: Mielikki, Miisa, Minja

Tuuli:
 

Evon Luonto ryhtyy saneeraamaan ja uudisrakentamaan Aulangolla

Rauhallisuus on muutettava valtiksi, sanoo yrittäjä Kaj järvinen.

Rauhallisuus on muutettava valtiksi, sanoo yrittäjä Kaj järvinen.

Evon Luonnon yrittäjä Kaj Järvinen aikoo muuttaa Aulangon Heikkilän rauhan matkailuvaltiksi. Evon Luonto Oy ja Linnan Kiinteistökehitys  Oy allekirjoittivat tänään 10+20-vuotisen sopimuksen jonka pohjalta Aulangonjärven rannalla olevia, nykyisiä Aulangon Heikkilän kiinteistöjä aletaan saneeraamaan.

Alueelle rakennetaan lisäksi uusia monitoimihuviloita.

? Nykyisillä rakennuksilla ei ole enää matkailullista arvoa. Pelkällä luonnolla ja tarinoilla ei vielä pärjää vaan pitää olla “kova ydin”, luonnehtii Kaj Järvinen.

Järvinen sanoo noteeranneensa kaupungin halun saada Aulangon kylpylähotellin kupeessa sijaitsevaan Katajistoon kävijöitä kiinnostavaa toimintaa. Omimmaksi toiminnakseen hän kokee kuitenkin matkailijoiden houkuttelemisen, johon nimellä Aulangon Rauha kehitettävä Heikkilän alue tarjoaa paremmat mahdollisuudet.

Aulangon Rauha -konseptin myötä Aulangonjärven rannoille syntyy 50-70 uutta vuodepaikkaa, joilla tavoitellaan mukavuutta ja rauhallisuutta arvostavia asiakkaita. Kaikki tilat sekä oheispalvelut suunnitellaan ja rakennetaan ympärivuotisiksi palvelemaan erilaisia asiakasryhmiä vaativista kansainvälisistä yritysasiakkaista tavallisiin lomalaisiin.

Linnan Kehitys Oy:n toimitusjohtaja Mervi Käki iloitsee pitkään aikaan ensimmäisestä majoituspuolen uusinvestoinnista Aulangolla. Erityisen tärkeänä hän pitää uuden matkailukohteen tuloa.

? Ilolla otan vastaan myös monipuolisen kohderyhmän ja ennen kaikkea ympärivuotisuuden. Aulangon alue on kehittynyt jatkuvasti ja tänä vuonna kävijöitä on todennäköisesti yli 500.000. Tämä antaa pontta myös Katajistonrannan kehittämiselle.

Katajiston alueesta on Mervi Käen mukaan parhaillaankin joitain neuvotteluja käynnissä.

Kaj Järvinen puolestaan kertoo pyrkivänsä täyttämään Heikkilän alueen yöpyjistä jo ennen ensimmäisen huvilan valmistumista, eli Guns N´Rosesin Hämeenlinnan konsertin aikaan heinäkuun 2017 alussa. Mervi Käki sanoo, että Kantolan tapahtumapuiston rakentaminen oli nimenomaan elinkeinopolitiikkaa, jonka tavoitteena oli luoda investointiedellytyksiä yrityksille.

? Kaupunki luo edellytyksiä ja yrittäjä tekee investoinnin, Mervi Käki luonnehtii.

Evon Luonto investoi Aulangolle sekä vanhan uudistamiseen että uuden rakentamiseen noin 800.000 euroa arviolta seuraavan kolmen vuoden aikana. Yrittäjä Järvinen arvioi, että tämä on minimiaikataulu.

? Nopeammin kuin kolmessa vuodessa tämä on saatava valmiiksi, hän kirittää itseään.

Ensimmäisen uuden huvilan maansiirtotyöt on määrä aloittaa jo helmikuun lopulla ja saada huvila valmiiksi elokuussa. Kaj Järvisen mukaan Aulangon Rauha ei nimensä mukaisesti tavoittele massoja, vaan erityisesti  10?100 hengen ryhmiä, jotka hakevat rauhallista ja luonnonläheistä ympäristöä yhteisiin kokoontumisiin, kokouksiin, virkistymiseen ja lomailuun.

? Aulangon Rauha sijoittuu Aulangon alueen rauhallisemmalle puolelle, mutta silti Aulangon aktiviteetit ja nähtävyydet ovat ihan lähellä. Uskon investoinnin hyödyttävän kaikkia alueen yrityksiä ja yrittäjiä. Olen tästä mahdollisuudesta huikean innostunut ja toivon, että muutkin innostuvat.

Järvinen pohjaa näkemyksiään Evon Luonnon menestykselliselle mökkivuokrausbisnekselle muun muassa Lammin Evolla, jossa hyvä sijainti keskellä Etelä-Suomea ja luonnon rauha ovat olleet menestyskonsepti. Onnistumiset ovat Järvisen mukaan antaneet uskoa ja riskinottokykyä myös laajenemiseen.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.