Lauantai 20.04.2024
Nimipäivät: Lauha, Nella

Tuuli:

Steelers hivuttautui taisteluvoitolla askelen lähemmäs playoff-viivaa

Oulun Luistinseura taipui Steelersille 5?3. Kuvassa Aleksanteri Ihalainen ujuttaa pallon hyökkäyspäähän OLSin Antti Suomelan ohitse.

Steelersin voittoputki Salibandyliigassa venyi kolmen ottelun mittaiseksi, kun OLS kaatui perjantaina Hämeenlinnassa 5?3 (1?1, 1?1, 3?1). Ratkaisuvaiheet olivat lähes toisinto edellisestä kotivoitosta, kun Steelersin ykkösketjun Miiro Maunula ja Timo Johansson (2+0, VoM) ottivat päätöserässä ratkaisijan roolia.

? Päätimme toisella erätauolla, että pelataan ottelun paras erä. Meidän ketjumme sai onnistumisia, mutta voittoon vaaditaan koko jengi ja hyvä veskaripeli, puhkui kolme Veikkauksen pörssipistettä saanut ja joukkueensa parhaana palkittu Johansson.

Timo Johansson on onnistunut rangaistuslaukauksessa ja samalla on syntynyt ottelun voittomaali.

OLSin parhaana palkittu Antti Nieminen aloitti maalinteon, kun ottelua oli pelattu runsaat kolme minuuttia. Tasoitus tuli vain yhdeksän sekunnin päästä tästä tahtomaalilla, jossa Steelersin kovan karvauksen jälkeen Daniel Megyaszai syötti Axel Cedercreutzin maalintekoon.

? Tärkeä tahtomaali, antoi Steelers-valmentaja Jussi Sihvonen tunnustusta tasoitusmaalista.

Alkutahdeista huolimatta maalikarkeloita ei Elenia-Areenalla nähty. Siitä pitivät huolen tarkka puolustuspelaaminen ja erityisesti Teräsmiesten maalivahti Tomi Aaltonen, jonka suoritus arvioitiin kahden veikkaustähden arvoiseksi.

Tahtoa riitti. Steelersin avausosuman tehnyt Axel Cedercreutz puskee kohti OLS-maalia kahden vastustajan välistä.

Aaltonen oli mies paikallaan myös toisessa erässä, jota pelattiin välillä pitkään Steelersin puolustuspäässä. Erän maalit tulivat puolentoista minuutin sisään, kun ensin Olli Kinnunen (1+1) maalasi OLSille ja Timo Johansson kuittasi.

? Olimme kahden erän ajan hermostuneita pallollisessa pelissä. Sen jälkeen laitoimme toiseksi parhaan pistemiehemme Nico Jonaesonin pakin paikalle, haki Steelers-valmentaja Sihvonen syitä ottelun kääntymiselle isännille päätöserässä.

Hyvään vireeseen päässyt ja joukkueensa nälkäisimpänä pelaajana palkittu Miiro Maunula räjäytti 600-päisen yleisön hienolla kääntölaukauksellaan ajassa 41:22. OLS pääsi hakemaan tasoitusta pian tämän jälkeen ensin siirretyn rangaistuksen aikana pitkään kuudella miehellä ja sen jälkeen Mihkel Tasan jäähyn ajan.

Aaltonen maalilla torjui kuitenkin hienosti ja Steelersin alivoima peitti mustelmia pelkäämättä laukauksia.

Aleksi Kulmala (22) teki Steelersin viidennen maalin.

? Uhrautumisesta on puhuttu paljon ja puolustuspelimme on parantunut. Meillä oli myös voittoisa veskari joka teki isoja pelastuksia, luonnehti Jussi Sihvonen.

Steelersin seuraaviakin maaleja kelpasi katsoa. Ensin Timo Johansson ohitti OLS-torjuja Ville Mestarin kauniilla rankkarilla ja ajassa 53:59 Aleksi Kulmala täydensi Valtteri Niemen huikean esityön ja vei Steelersin 5?2-johtoon.

img_0955? Olen sanonut Sihvolle koko kauden ajan, että teen maalin kun pääsen vetämään rankkaria. Pitihän se lupaus täyttää, kommentoi Johansson.

OLSin kavennuksen teki 28 sekuntia ennen päätössireeniä Mikko Saarnio, mutta voittajasta ei lopulta jäänyt epäselvyyttä.

? Pelimme ei aina ole kaunista, mutta pisteitä tulee. Kolmas liigavoitto putkeen ja mieluummin näin päin, summasi Jussi Sihvonen tapahtumia.

Kentällä nähtiin ajoittain varsin kovia otteita ja myös verbaalista sotaa. Timo Johanssonia tämä ei haitannut.

? Me tykkäämme pelata kuumaa peliä jossa välillä huudellaan puolin ja toisin, hän iloitsi.

Steelersin seuraava vastus on liigajumbo M-Team vieraissa. Ottelu pelataan 7.1.2017.

Steelersille playoff-viiva alkaa loppuvuoden hyvien otteiden ansiosta olla jo lähempänä kuin suora putoaminen.

? Pelin on myös keväällä oltava erilaista kuin alkusyksyllä, patistelee Jussi Sihvonen.