Perjantai 23.02.2024
Nimipäivät: Aslak

Tuuli:
 

Danske Bank lahjoittaa SOS-Lapsikylän Perhekumppani-palveluun yli 200.000 euroa

Danske Bankin ja SOS-Lapsikylän yhteistyön tuloksena SOS-Lapsikylä saa toimintaansa 215.050 euroa. Lahjoitus kohdistuu SOS-Lapsikylän Perhekumppani-mallin toimintaan. Perhekumppani-palvelu on suunnattu perheille, jotka eivät syystä tai toisesta ole saaneet apua palvelujärjestelmän nykyisistä palveluista.

Danske Bank lahjoittaa yhteensä 215.050 euroa SOS-Lapsikylälle. Lahjoituksen avulla SOS-Lapsikylä voi tukea sijaishuollosta itsenäistyviä nuoria tarjoamalla Perhekumppani-palvelua. Danske Bankin asiakkaat mahdollistivat lahjoituksen, sillä lahjoituksen koon määräsi se, miten moni Danske Bankin asiakas latasi käyttöönsä Danske ID ?tunnistussovelluksen ja uuden mobiilipankin kampanja-aikana. Danske Bank lahjoittaa nyt euron jokaista molemmat sovellukset kampanja-aikana ladannutta asiakasta kohden.

SOS-Lapsikylä on lastensuojelun palveluntuottaja, lapsiperheiden varhaisen tuen asiantuntija ja palvelujärjestelmän uudistaja. Sijaishuollosta itsenäistyvien nuorten tukeminen Perhekumppani-mallilla on uudenlainen toimintatapa, jolla pyritään ehkäisemään nuorten syrjäytymistä. Suomessa on Me-säätiön mukaan tällä hetkellä 65.900 syrjäytynyttä nuorta. Vuoden 2020 alusta astuu voimaan uusi jälkihuoltolaki, joka edellyttää kuntia tarjoamaan sijaishuollosta itsenäistyville nuorille jälkihuollon tukea 25-vuotiaaksi saakka, kun velvoite ulottui aiemmin vain 21 ikävuoteen.

? SOS-Lapsikylän ja Danske Bankin yhteistyö antaa meille mahdollisuuden auttaa yhä useampaa lasta ja nuorta. Perhekumppanin tarjoaman yksilöllisen tuen avulla sijaishuollossa kasvanut nuori saa tukevamman otteen itsenäisestä elämästä. Monilla kodin ulkopuolelle sijoitetuilla nuorilla sosiaaliset verkostot saattavat olla heikot ja heillä voi olla vaikeuksia elämänhallinnan ja oman taloudenpidon kanssa. Perhekumppani kulkee nuoren rinnalla, kuuntelee ja auttaa juuri niissä asioissa, joissa nuori tarvitsee apua, sanoo SOS-Lapsikylän toimitusjohtaja Mikaela Westergård.

Danske Bankin lahjoituksella SOS-Lapsikylä palkkaa kaksi perhekumppania 1,5 vuoden ajaksi. Tavoitteena on luoda pysyvä palvelu, jota kunnat voisivat tarjota jälkihuoltoa tarvitsevien nuorten tueksi.

? Perhekumppani-mallin ydinajatuksena on, että luottamusta rakennetaan nuoren kanssa pala palalta. Perhekumppani astuu itsenäistyvän nuoren elämään siinä vaiheessa, kun tämä muuttaa sijaishuollosta omaan asuntoon. Monella on siinä vaiheessa vielä koulu kesken. Lisäksi on tyypillistä, että sijaishuollossa kasvaneet nuoret perustavat perheen hyvin nuorina. Perhekumppani-mallin avulla voimme tukea myös nuoren vanhemmuutta ja ehkäistä ongelmien siirtymistä seuraavalle sukupolvelle, SOS-Lapsikylän viestintä- ja varainhankintajohtaja Leena Poutanen summaa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.