Maanantai 22.04.2024
Nimipäivät: Alina

Tuuli:
 

Asuntokaupassa kisataan alan parhaista myyjistä

Asuntokauppaan heijastuva yleinen taloustilanne luo toimialalle tehokkuuspaineita. Kiinteistövälitysfirmat kilpailevat jatkuvasti alan parhaista työntekijöistä. Autiotalojen myyntijohtajana aloitti Kari Kivistö liki 30 yrittäjävuoden jälkeen.

Uskon, että tämä vaihdos tuo lisää potkua ja motivaatiota tuleviin työvuosiin. Oman työuran kannalta oli oiva hetki tehdä tämä ratkaisu.

Autiotalojen tiimi täydentyi äskettäin Kari Kivistöllä (oik.), joka vaihtoi yrittäjyyden myyntijohtajan tehtävään. Työkavereina ovat muun muassa Petri Autio (vas.) ja Jukka Sirén.

Autiotalojen tiimi täydentyi äskettäin Kari Kivistöllä (oik.), joka vaihtoi yrittäjyyden myyntijohtajan tehtävään. Työkavereina ovat muun muassa Petri Autio (vas.) ja Jukka Sirén.

Vuodesta 1986 Hämeenlinnassa asuntokauppaa käynyt Kari Kivistö sulki elokuussa liikkeensä ovet ja otti vastaan uudet haasteet Autiotaloilla.

? Hetki oli oikea. Uskon, että tämä vaihdos tuo lisää potkua ja motivaatiota tuleviin työvuosiin. Oman työuran kannalta oli oiva hetki tehdä tämä ratkaisu. Lisäksi uusi työyhteisö tuo uudet tuulet tekemiseen.

Autiotalojen toimitusjohtaja Petri Autio tunnetaan aktiivisena rekrytoijana. Verkot ovat vesillä kaiken aikaa.

? Meillä on omat tavoitteemme kasvulle. Kaikki lähtee ammattitaitoisesta henkilökunnasta. Karia pommitin meille varmaan kaksi vuotta.

Näinä aikoina toki on haasteita, mutta aktiivisella asenteella selvitään.

1990-luvun lamaan verrattuna Kari Kivistö pitää nykyistä kuitenkin jotenkin siedettävänä. Ainakin asuntojen hintojen osalta.

? Syksystä 1991 vuoteen 1996 asuntojen hinnat romahtivat 50 prosentilla. Korkotasokin kävi 16?18 prosentissa.

Miinusmerkkiä on jouduttu vetämään nytkin monen kohteen hintaan sitten vuoden 2012 jälkeen.

? Omakotitalojen kohdalla sanoisin, että Hämeenlinnassa hinnat ovat laskeneet selvästi viiden vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna.

Kauppa käy, mutta vaatii välittäjältä hyvää ammattitaitoa hinta-arvion asettamisessa.

Ajan kuva on myös se, että reippaasti kunnostusta vaativat kohteet ovat haasteellisempia myytäviä.

? Moni ostaja valitseekin ennemmin muuttovalmiin kuin isoja remontteja vaativan kohteen.

Ilkka Peltoniemi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.