Tiistai 25.06.2024
Nimipäivät: Uuno

Tuuli:
 

Askartelukauppa: Laajennus palvelee myös joulusesonkia

Hallituskadulla toimivan Askartelukaupan yrittäjä Leila Tervapuro valmistautuu joulunalussesonkiin suuremmissa liiketiloissa kuin koskaan ennen. Viime syksynä 30-vuotista yrittäjätaivalta juhlineen Tervapuron liikkeen myymälätilat laajenivat toukokuussa oman entisen varaston ja naapuriliikehuoneiston puolelle, kun monta väliseinää sai komennuksen rakennusarkkitehtuurin historian hämäriin.

Leila Tervapuro iloitsee, että askarteluharrastus usein siirtyy vanhemmilta lapsille.

Leila Tervapuro iloitsee, että askarteluharrastus usein siirtyy vanhemmilta lapsille.

? Puoli vuotta olemme nyt toimineet näin ja pelkästään positiivista palautetta on tullut. On enemmän tilaa liikkua ja laittaa tarvikkeet esille. Ulkovaraston sijaan varastomme on nyt alakerrassa. Ennen kun tuli tavaraa, sitä piti lähteä saman tien purkamaan, nyt ei ole niin väliä, luonnehtii Tervapuro.

Hallituskadun alussa, vuonna 1958 rakennetun talon katutasossa, on toiminut askartelualan liike jo 36 vuotta, ensin Askartelupajana ja sittemmin Askartelukauppana. Leila Tervapuro työskenteli liikkeessä ennen kuin osti sen ja ryhtyi yrittäjäksi. Kokemus kertoo, että ala on sesonkipainotteista ja joulu sekä muun muassa joulukorttien askartelu tuo kauppaan asiakkaita.

? Toivottavasti Postin lakko ei pilaa tätä sesonkia. Kaikki tuntuvat ihmettelevän, kannattaako kortteja nyt askarrella lähetettäväksi, yrittäjä huolehtii.

Paitsi sesongit, myös erilaiset trendit näkyvät alalla herkästi. Joulun alla Askartelukaupassakin on ollut olkihimmelikurssi, mutta himmeleitä tehdään nykyään myös muista materiaaleista.

? Asiakkaina käy paljon nuoria aikuisia jotka ovat löytäneet neulomisen, virkkaamisen ja sisustamisen. Ikähaarukka asiakkaissa ulottuu lapsista vanhuksiin ja askarteluharrastus siirtyy vanhemmilta lapsille.

Monien erikoisliikkeiden tapaan elantoa tuovat pelkän tuotemyynnin lisäksi alan kurssit.

? Eilenkin meillä oli ryhmä marttoja askartelemassa ja tänne voi myös tulla vaikka työpaikkaporukan kanssa tyky-toimintaa pitämään, kannustaa Leila Tervapuro.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.