Sunnuntai 19.05.2024
Nimipäivät: Emilia, Emma, Mila, Amalia, Emmi

Tuuli:
 

150-vuotisiaan juhlivalle Hämeenlinnan VPK:lle Lammin SP:n Vastuullisuuslahjoitus

Hämeenlinnan VPK aikoo käyttää lahjoitusvaroja juhlaparaatiin syyskuussa ja Hämeenlinnan palon muistolaattaan. Kuvassa palokunnanpäällikkö Rene Lehtonen. Kuvat: Juha Reinikainen.

Hämeenlinnan 150-vuotias vapaaehtoinen palokuntatoiminta voi palokunnanpäällikkö Rene Lehtosen mukaan hyvin. Hämeenlinnan VPK:n hälytysosastossa on 20 jäsentä ja nuorissa 31 jäsentä. Toimintaa täydentävät aktiivinen naisosasto ja järjestöosasto.

– Väkeä on tullut toimintaan lisää ja jäsenistön ikähaitari on 8 – 98 vuotta, kertoi Lehtonen Lammin Säästöpankin vastuullisuuslahjoitusten saajille järjestetyssä tilaisuudessa Hyvinkäällä tänään.

Lammin Säästöpankki julkisti tänään Hyvinkäällä toisen erän vuoden 2023 Vastuullisuuslahjoituksistaan. Osan lahjoituksista pankki jakoi Hyviä tekoja -kampanjan puitteissa tulleiden ehdotusten perusteella ja osan omien painopisteidensä perusteella. Kaikkiaan tukia jaettiin nyt 80.000 euroa.

– Hyviä tekoja -kampanjan puitteissa saimme 90 ehdotusta omalla toimialueellamme. Eniten ääniä saivat lasten ja nuorten tukeminen sekä liikunta ja muu harrastustoiminta, toimitusjohtaja Lauri Kalpala kertoi.

Yleisön ehdotuksissa ja äänestyksessä pärjäsivät monet vastuulliset paikallisyhteisöt, esitteli toimitusjohtaja Lauri Kalpala.

Kolmanneksi painopistealueeksi nyt julkistetuissa lahjoituksissaan pankki nosti kansainvälisen avustustyön.

Yleisöäänten perusteella valittuja hämeenlinnalaisia lahjoituskohteita olivat lisäksi Kulttuurikeskus Arx, Hämeenlinnan Järvipelastajat ry, aikanaan VPK:n liikuntaosastoksi perustettu Hämeenlinnan Tarmo, Lammin Veto, Tuuloksen frisbeegolfrata ja Sisu Hockey. Lisäksi pankki lahjoittaa varoja luonnon monimuotoisuutta tukeakseen Helsingin yliopiston Lammin biologiselle asemalle.

Vanajaveden vesistön alueella toimiva Hämeenlinnan Järvipelastajat operoi kolmella pelastusveneellä, joiden polttoaineeseen ja laituripaikkoihin osa avustuksista kuluu.

– Pääveneemme on lisäksi menossa telakalle päivitykseen vuonna 2024, ja keräämme rahaa myös korjauksen omavastuuosuuteen, Aki Ohtonen Hämeenlinnan Järvipelastajista kaavaili.

Juha Reinikainen

Aki Ohtonen kertoi, että Järvipelastajat käyttää avustusta polttoaineeseen, laituripaikkoihin ja pääveneensä korjausrahastoon.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.