Perjantai 24.05.2024
Nimipäivät: Tuukka, Touko

Tuuli:
 

Varkauksia, vahingontekoja ja laittomuuksia liikenteessä

Parikymppinen nainen oli Riihimäellä anastanut tiistaina polkupyörän pyörätelineestä marketin pääovien edestä Voimalankadulla.

Kaupan vartijat olivat nähneet anastuksen ja ottivat naisen kiinni, kun hän oli tullut takaisin marketille.

Anastettu pyörä löytyi myöhemmin rautatieaseman edestä. Parikymppisen naisen epäillään syyllistyneen varkauteen.

Nelikymppisen miehen epäillään syyllistyneen vahingontekoon tiistaina puolenpäivän aikoihin Riihimäen Peltosaaressa.

Mies oli rikkonut alakerran asunnon ikkunan. Tekijää ei tavoitettu, mutta hänen henkilöllisyytensä on poliisin tiedossa.

Hätäkeskus antoi poliisipartiolle tiistai-iltapäivänä tehtävän joka liittyi Hausjärven Monnissa tapahtuneeseen liikenneonnettomuuteen.

Poliisipartio sai paikkatutkinnassa selville, että nuori nainen oli ajanut henkilöautolla Monninlinjaa Riihimäen suuntaan.

Hän oli menettänyt kuljettamansa auton hallinnan vasemmalle kaartuvassa mutkassa suistuen ojaan.

Kuljettaja puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti oli positiivinen.

Hänen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja huumausaineen käyttörikokseen.

Poliisipartio sai tiistaiaamuna hätäkeskukselta tehtävän valtatielle 4 Heinolan pohjoiseen liittymään. Partio sai tapahtumapaikalla selville, että vanhempi mies oli ajanut pakettiautolla moottoritietä etelän suuntaan.

Hän oli ajanut moottoritieltä pohjoiseen liittymään ja menettänyt kuljettamansa pakettiauton hallinnan oikealle kaartuvassa mutkassa ajautuen kulkusunnassaan vasemmalle ajoradan ulkopuolelle. Auto oli lopulta päätynyt maastoon kaataen kaarteesta varoittavan liikennemerkin.

Kuljettaja puhalsi seulonta-alkometriin rattijuopumuksen ylittävän tuloksen. Miehen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. Hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Poliisipartiota vastaan ajoi henkilöauto ylinopeutta tiistai-iltana Lahden Kiveriössä. Partio mittaisi tutkalla auton nopeudeksi 76 km/h nopeusrajoituksen ollessa 40 km/h.

Auto jatkoi Kiveriönkatua Metsäpellontien suuntaan kovalla ajonopeudella. Partion havaintojen mukaan auto kääntyi kiertoliittymästä oikealle, minkä jälkeen partio ei saanut siihen näköyhteyttä.

Partion tehdessä etsintää se sai tiedon, että auto oli läheisen kerrostalon pihassa. Auto oli tyhjillään, mutta hetken päästä hätäkeskukseen tuli tieto kahdesta autosta poistuneesta miehestä.

Poliisipartiot tavoittivat kyseiset miehet. Autoa kuljettanut kolmekymppinen mies puhalsi seulonta-alkometrin 1,11 mg/l.

Hänet käytettiin verikokeissa veren alkoholipitoisuuden selvittämiseksi ajohetkellä. Mies otetiin kiinni epäiltynä törkeästä rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Hätäkeskus antoi poliisipartiolle tehtävän tiistai-iltana valtatielle 4 Renkomäkeen Lahdessa. Ilmoituksen mukaan rekisterikilvetön henkilöauto ajoi ylinopeutta pohjoisen suuntaan. Partio tavoitti kyseisen auton ja pysäytti sen tarkastusta varten.

Autoa kuljetti nelikymppinen mies, joka puhalsi seulonta-alkometriin alle rattijuopumusrajan. Hänelle tehty huumepikatesti oli positiivinen.

Kuljettajan epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta, huumausaineen käyttörikokseen ja ajoneuvorikkomukseen.

Poliisipartio kirjoitti keski-ikäiselle miehelle sakkovaatimuksen rattijuopumuksesta tiistai-iltana Lahden Villähteellä. Mies kuljetti mopoa ja hän puhalsi ajon jälkeen tarkkuusalkometriin 0,49 mg/l

Vartija otti kiinni kolmekymppisen miehen, joka oli toisen miehen kanssa häärännyt autojen ympärillä keskiviikkona aamuyöllä Lahden keskustassa.

Kaksikosta toinen oli auton sisällä ja toinen makasi auton alla vartijan mennessä paikalle. Mieskaksikko yritti paeta paikalta, toisen siinä onnistuessa, mutta toinen auton sisällä ollut mies jäi kiinni.

Kolmekymppinen mies otettiin kiinni epäiltynä varkauden yritykseen. Lisäksi hänen epäillään syyllistyneen toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapitoon, sillä hänen hallusta löytyi kaksi puukkoa.

Parikymppinen mies pahoinpiteli toista miestä tiistaina puolenpäivän aikoihin kauppakeskuksen sisäpihalla Paavolassa. Mies oli lyönyt asianomistajaa päähän.

Pahoinpitelijä oli tekonsa jälkeen poistunut paikalta, mutta hänen henkilöllisyytensä on poliisin tiedossa. Tapahtuneesta kirjattiin rikosilmoitus pahoinpitelystä.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.