Lauantai 24.02.2024
Nimipäivät: Matti, Matias

Tuuli:
 

Kolmipyörästä irtosi takarengas kymppitiellä

Hätäkeskus antoi poliisipartiolle tehtävän keskiviikkona aamupäivällä Tuuloksen- ja Hauhontien risteykseen, jossa oli ilmoituksen mukaan tapahtunut liikenneonnettomuus. Poliisipartio sai tapahtumapaikalla selville, että keski-ikäinen mies oli ajanut moottorikäyttöisellä kolmipyörällä Tuuloksentietä Hämeenlinnan suuntaan.

Hauhontien risteyksen kohdalla kolmipyörästä irtosi yllättäen toinen takarenkaista. Kolmipyörä oli ajautunut vastaantulevien ajokaistan yli törmäten suojakaiteeseen. Kolmipyörän kuljettaja ja kyydissä ollut matkustaja olivat törmäyksen voimasta lentäneet tienpientareelle. Molemmat olivat loukkaantuneet törmäyksessä. Hämeenlinnan suunnasta tulleen henkilöauton kuljettaja oli onnistunut väistämään vastaantulleen suistuvan kolmipyörän, mutta irronnut rengas osui henkilöauton keulaan. Poliisi tutkii tapahtunutta liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Keski-ikäinen mies kuljetti henkilöautoa alkoholin vaikutuksen alaisena puolenpäivän aikoihin Iittalassa. Hän ajoi poliisin pitämään puhallusratsiaan, jossa hänelle tehty puhalluskoe ylitti rattijuopumuksen rajan. Kuljettajalle tehtiin puhalluskoe tarkkuusalkometrillä, jonka tulos oli 0,29 mg/l. Miehelle kirjoitettiin sakkovaatimus rattijuopumuksesta ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Hätäkeskukseen tuli ilmoitus keskiviikkona iltapäivällä valtatietä 3 pohjoisen suuntaan matkalla olevasta asuntoautosta, joka huojuu puolelta toiselle ja jonka nopeus vaihtelee. Poliisipartio sai ilmoitetusta autosta havainnon moottoritiellä Hattelmalan kohdalla ja partio havaitsi naisen kuljettavan autoa.

Partio lähti auton perään ja tavoitti sen kymppitien pohjoisen liittymän jälkeen. Asuntoauto ajautui liittymän jälkeen pientareen puolelle ja heti sen jälkeen jyrkästi vasemmanpuoleiselle ajokaistalle. Partio pysäytti auton ja pysäytystilanteessa kuljettajan paikalla istui mies ja nainen istui viereisellä penkillä.

Partion havaintojen mukaan autoa kuljetti nainen. Nainen puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti oli positiivinen. Hän on ajokiellossa ja hänellä on viisi aikaisempaa kulkuneuvon kuljettamista oikeudetta vuoden sisällä. Naisen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja huumausaineen käyttörikokseen.

Kauppaliikkeen vartijat ottivat kiinni myymälävarkaan keskiviikkona iltapäivällä Hämeenlinnan Hämeensaaressa. Nelikymppinen nainen oli kokeillut meikkejä yli tunnin ajan kosmetiikkaosastolla. Hän poistui osastolta mukanaan korillinen kosmetiikkatuotteita laittaen niitä korista vaatteidensa alle.

Vartijat ottivat hänet kiinni jo myymälätilassa. Naisen hallusta löytyi liki 300 euron edestä tuotteita, joista osa oli tuhoutunut myyntikelvottomiksi. Nainen maksoi osan tuotteista jäätyään kiinni. Lisäksi myymälävarkaan hallusta löytyi puukko ja vähäinen määrä huumausaineita. Naisen epäillään syyllistyneen näpistykseen, huumausaineen käyttörikokseen ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapitoon.

Poliisipartio oli varhain torstaiaamuna valvomassa yleistä järjestystä ja turvallisuutta Lahden keskustassa. Partio havaitsi ravintolan edessä kahden miehen ja naisen välisen tappelun. Riita oli alkanut ravintolan sisällä jatkuen lievänä tappeluna sen edessä. Tilanteessa oli revitty, potkittu ja lyöty. Poliisipartio erotti tappelun osapuolet toisistaan, totesi vammat ja kirjasi tapahtuneesta rikosilmoituksen pahoinpitelystä.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.