Sunnuntai 16.06.2024
Nimipäivät: Päivi, Päivikki, Päivä

Tuuli:
 

TRIATHLON: Sonja Kalliolla takana ehjä harjoitustalvi uusin menetelmin

Hymy on herkässä, kun kelit vihdoin ovat kääntyneet suotuisiksi myös pyöräilyharjoitteluun.

Triathlonisti Sonja Kallio on aiempina kausina loistanut kotimaisten triathlon-kisojen pyöräilyosuuksilla. Pian alkavaan uuteen kilpailukauteen hän on valmistautunut painottamalla uinti- ja juoksuharjoittelua.

? Olen ollut pyörällä jopa ylivoimainen mutta kehitys ei ole siirtynyt samalla tavalla uintiin ja juoksuun, Hattulasta lähtöisin oleva urheilija kertoo.

Vahvan maastopyöräilytaustan omaava Sonja keskittyy triathloniin nyt kolmatta kauttaan. Triathlon-kipinä syttyi maastotriathlonista.

? Kokeilin maastotriathlonia kolme vuotta sitten syksyllä, ja se oli kivaa hommaa. Suomessa on kuitenkin käytännössä vain yksi kunnon maastotriathlonkisa vuodessa, kun triathlonissa voi kilpailla vaikka koko kauden hyviä kisoja kotimassa. Pyöräliike Hatusen sponsoroinnin kautta sain käyttööni myös triathlonpyörän, kertoo Kallio päätymisestään triathlonistiksi.

Viime kauteen verrattuna myös ulkomaan leiritystä on ollut merkittävästi vähemmän.

? Viime vuonna ohjelmassa oli pitkiä leirejä keväällä, tänä vuonna on tehty vähän eri lailla. Olimme Espanjassa alkutalvesta, sen jälkeen on oltu kotona jossa myös saa laadukasta treeniä aikaiseksi.

Harjoitteluaan osittain yhdessä maastopyöräilevän kumppaninsa Jukka Vastarannan kanssa suunnitteleva Kallio on keskittynyt harjoituksissa enemmän laatuun kuin määrään. Viime kilpailukauden jälkeisen kevyemmän jakson lisäksi hän otti tammi?helmikuussa kevyemmin, jotta virtaa riittäisi vielä keväälle.

? Talvi on ollut pitkä verrattuna edellisiin vuosiin ja rupesi jo vähän painamaan. Mietin jo, että onko vappunakin lunta, mutta onneksi nyt on päässyt ajamaan maantiellä jo pari viikkoa vähän rennommin. Vähän arvoitus on, miten pyörä lähtee kulkemaan talven harjoituskombinaation jälkeen.

Sonja Kallion kehuma triathlonin kotimainen kilpailukausi sisältää ensi kesänä uutuutena Ironman-sarjan kilpaiun Lahdessa. Sinne Sonja ei ole ilmoittautunut, vaan kisaa pääasiassa Finntriathlon-sarjan starteissa.

? Kausi alkaa kesäkuun 3. päivänä Vanajanlinnan sprintillä. Tähän asti olen ollut perusmatkalla parhaimmillani, mutta nyt treeneissäkin on tehty lyhyempiä ja laadukkaampia harjoituksia eli kaikilla matkoilla pitäisi olla mahdollisuus pärjätä.

Koko Finntriathlon-sarjaa Kallio ei ole aikeissa kerätä. Hän starttaa kolmeen lyhimpään matkaan mutta jättää väliin täysmatkan. Vanajanlinnan kisan jälkeen Kallio kilpailee Vantaan Kuusijärvellä kesäkuun puolivälissä. Siellä ohjelmassa on tuplaviikonvaihde joka sisältää SM-sprintin ja perusmatkan. Perusmatka on kalenterissa myös elokuussa.

? Haluaisin myös pärjätä Joroisissa SM-puolimatkalla. Siinä on kisakaudelle hyvä runko ja jos kulkee, saatan osallistua Challenge-sarjan puolimatkalle Turussa.

Vastuksen hän olettaa olevan ainakin tarpeeksi kova.

? Muun muassa Parviaisen siskokset, olympiamatkan spesialistit, ovat kovia menijöitä.

Juha Reinikainen

Sonjan blogi.

Sonja Instagramissa.

Sonjan urheilijasivu Facebookissa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.