Maanantai 27.05.2024
Nimipäivät: Ritva

Tuuli:
 

Tankotanssijat kisaavat Suomen mestaruuksista ja MM-paikoista

Ruotsin Anna-Maija Nyman on viime vuoden MM-mitalisti. Kuva: Tomi Jokela

Suomen Tankotanssiliitto järjestää lauantaina toukokuun 4. päivänä tankotanssin SM-kilpailut jo neljättä kertaa Hämeenlinnassa. Elenia areenalla käytävä kilpailu on karsinta MM-kilpailuille, jotka järjestetään niin ikään Hämeenlinnassa 29.11.?1.12.2019.

Kilpailuihin on aluekarsintojen kautta selvittänyt tiensä ennätysmäärä osanottajia ja lauantaina kello 11 alkavassa tapahtumassa nähdäänkin yli 50 akrobaattisen urheilullista esitystä useissa eri sarjoissa. Nuorimmat osanottajat nähdään 6?9-vuotiaiden Varsity-sarjassa ja vanhimmat kilpailijat löytyvät masters 50+ sarjassa, jossa mukana on muun muassa Talent-ohjelmasta tuttu Olavi Heino.

Ellen Kukkasniemi Hattulasta kisaa Junior-sarjassa.

Suurin mielenkiinto perinteisesti on ollut naisten senior-sarjassa ja tänä vuonna kattaus onkin todella kova, sillä mukana on maan menestynein tankotanssija Oona Kivelä, joka tekee parin välivuoden jälkeen comebackin liiton SM-kilpailuihin ja häntä vastassa on muun muassa oissavuoden Suomen mestari Sanni Erämies ja viime vuonna vuoden tankotanssijaksi valittu Terhi Tavi muiden kovien haastajien lisäksi.

Kotimaisten esitysten lisäksi tapahtumassa on mukana kansainvälinen Open-sarja, jossa on myös MM-paikkoja jaossa ja niitä metsästämässä sekä kotimaista tasoa mittaamassa on mukana kaksinkertainen Brasilian mestari Julie Frota ja viime vuoden MM- pronssimitalisti ja moninkertainen Ruotsin mestari Anna-Maija Nyman.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.