Lauantai 24.02.2024
Nimipäivät: Matti, Matias

Tuuli:
 

Steelersin pääsiäinen tuli liian aikaisin

Steelersin miesten salibandyjoukkueen kausi on ohi. Kuopiolainen SB Welhot voitti välierien kolmannen ottelun Hämeenlinnassa, kun Tero Korhonen ampui jatkoajan 16. sekunnilla Iiro Lankisen (0+2) syötöstä pallon hirmuisella voimalla Steelers-maalin yläkulmaan. Ottelu päättyi 3?4 (2?1, 1?1, 0?1, 0?1 ja.).

Maalin heti jatkoajan alkuun täräyttänyt Tero Korhonen vetää Welhojen riemusaattuetta.

Maalin heti jatkoajan alkuun täräyttänyt Tero Korhonen vetää Welhojen riemusaattuetta.

Keltaisissa pelanneen Welhojen voitonjuhlia katsellessa ei voinut välttyä yhdeltä ajatukselta: pääsiäinen koitti tänä vuonna Hämeenlinnassa viikkoja liian aikaisin. Steelersin taival pudotuspeleissä oli kärsimystä voimakkaan influenssa-aallon keskellä.

? Terveystilanteemme playoffeissa oli aivan järkyttävä, en muista että yhtä joukkuetta koskaan olisi koeteltu näin. Valmennuskin oli vielä kaiken kukkuraksi puolikuntoinen, tiivisti valmentaja Jani Järvinen pienen tivaamisen jälkeen.

Tänäänkin joukkueen kokoonpanossa oli pelaajia, jotka eivät kentällä juuri käyneet.

? Osa jätkistä pelasi kuumeessa ja matsin aikana kokoonpanomme taas pieneni, Järvinen vahvisti.

Ykkösketjun keskellä hyvin viihtynyt Samuli Hirvonen pääsi koittamaan ratkaisua kolmannen erän loppupuolella.

Ykkösketjun keskellä hyvin viihtynyt Samuli Hirvonen pääsi koittamaan ratkaisua kolmannen erän loppupuolella.

Enempää yksilöimättä voi sanoa, että joidenkin Steelers-pelaajien kasvoilta heijastui muukin tuska kuin tiiviin pudotuspelitahdin rasitus ja suoritustaso heitteli ottelun mittaan. Tämä ei johtunut yli tuhatpäisen katsojajoukon läsnäolosta.

? Siitä olen ylpeä, että emme kaatuneet paineisiin joita pelaajat väistämättä tällaisessa tilanteessa kokevat, vaan hävisimme pelaamalla, Järvinen pohti.

Kuvaavaa oli, että ratkaisuhetkillä isoja minuutteja pelasi kentällinen, jossa hyökkäsivät Divari-debyyttinsä tehnyt 15-vuotias Erkka Seppälä, pudotuspelien aikana yhdeksi joukkueen johtavista hahmoista kasvanut ja vastuunsa moitteetta kantanut Miiro Maunula sekä Welhot-sarjassa kauden parhaat minuuttinsa pelannut Pyry Peltonen. Puolustuksessa luutivat pitkältä pelitauolta paikkaajaksi haalittu Joonas Jokipalo ja Jere Kemppainen.

Ja hyvin pelasikin. Ilman Steelersin kolmannen erän alun laiskaa maalineduspelaamista Erkka Seppälän toisessa erässä tekemä 3?1-osuma olisi voinut jäädä ottelun voittomaaliksi.

Tässä vaiheessa näytti erinomaiselta. 15-vuotias Erkka Seppälä on vienyt Steelersin kahden maalin johtoon Pyry Peltosen (vas.) syötöstä.

Tässä vaiheessa näytti erinomaiselta. 15-vuotias Erkka Seppälä on vienyt Steelersin kahden maalin johtoon Pyry Peltosen (vas.) syötöstä.

Steelersiä murjoneesta tautiepidemiasta huolimatta ottelu oli kaksi ensimmäistä erää isäntien hallussa. Welhot tosin teki ottelun avausmaalin, mutta sen jälkeen Ville Lastikka ja Sami Saarinen kiskoivat hienoilla maaleillaan joukkueensa johtoon.

Kakkosketju Lastikka, Nico Jonaeson ja Julius Aaltonen pelasi tiistain pelissä välillä joka toista vaihtoa ja piiskasi kolmannessä erässä maalien ollessa 3?3 palloa jatkuvasti suoraviivaisesti kohti Welho-maalia. Playoff-pallo ei nyt vain pomppinut Steelersille.

Jere Kemppainen oli yksi Steelers-pelaajista jotka ottivat hienosti vastuuta runkomiesten kaatuessa sairasvuoteelle.

Jere Kemppainen oli yksi Steelers-pelaajista jotka ottivat hienosti lisävastuuta runkomiesten kaatuessa sairasvuoteelle.

Steelersin kaudesta 2014?2015 ei puuttunut mielenkiintoisia käänteitä

? Hyökkäyksen ykkösnimiksi syksyllä ennustetuista, tuolloin nimekkäimmistä pelaajista sekä Sami Saarinen, Iiro Nurminen että Timo Johansson kokivat jollain tavalla odottamattoman kauden.

? Nurminen ja Johansson pelasivat rikkonaisen kauden mutta näyttivät terveinä ollessaan huippukykynsä. Sami Saarinen yliyritti kauden alkuvaiheet, mutta kun vauhtikonemainen liike muuttui älykkääksi kahden suunnan pelaamiseksi, oli hän pudotuspeleissä Steelersin ykkösnimiä.

Sami Saarinen tuulettaa tiistain ottelun 2?1-maaliaan.

Sami Saarinen tuulettaa tiistain ottelun 2?1-maaliaan.

? kakkosketju Aaltonen, Lastikka, Jonaeson oli yksi osoitus siitä, että Steelers-valmennus osasi muutakin kuin paljon kehutun fysiikan rakentamisen. Toki tällaiset superketjut syntyvät aina osin onnenkantamoisena ja nuorukaisten oli alkukaudesta varmasti paineetonta pelata kohuttujen huippunimien takana. Luottamusta ketjulle riitti kauden harvoina heikkoinakin hetkinä ja myös kauden viimeisessä ottelussa kolmikko oli joukkueen paras osa.

Divarissa ja nuorten maajoukkueessa loistaneesta Ville Lastikasta tuli yksi valtakunnan puhutuimmista salibandynimistä.

Divarissa ja nuorten maajoukkueessa loistaneesta Ville Lastikasta tuli yksi valtakunnan puhutuimmista salibandynimistä. Tässä Lastikka riemuitsee tasoitusmaaliaan tiistain Welhot-ottelussa.

? Steelers oli runkosarjassa kauden mittaan parhaimmillaan murskaavan ylivoimainen niin numeroiden valossa kuin kenttäpelissäkin. Kolmen ketjun kilpajuoksuksikin joskus kutsutut esitykset olivat hienoa nähtävää ja samalla suunnitelmallista valmistautumista playoff-peleihin. Playoffeissa edes Iiro Nurmisen tai neljän ykköspuolustajan puuttuminen tai puolikuntoisuus ei vienyt pohjaa taistella finaalipaikasta: löipä Järvinen kehiin saunasta haetun Jokipalon tai 15-vuotiaan Seppälän, vastustajan verkko soi. Steelersin sitoutuminen harjoitteluun, pelitapaan ja valmennukseen oli harvinaisen korkealla ja pelikirja oli rakennettu niin, että se olisi kestänyt kohtuullisen määrän poissaoloja vielä ratkaisuvaiheissakin.

Joukkueen sitoutuminen oli huippuluokkaa. Miiro Maunula sai playoffeissakin tällejä mutta kampesi itsensä aina kentälle valmennuksen kulloinkin osoittamalle paikalle.

Joukkueen sitoutuminen oli huippuluokkaa. Miiro Maunula sai playoffeissakin tällejä kroppaan ja päähän mutta kampesi itsensä aina kentälle valmennuksen kulloinkin osoittamalle paikalle.

? nuorten pelaajien puoliksi pakollinen esiintyminen edustusjoukkueen paidassa playoffeissa näytti myös, että edustusjoukkueen takana tehdään työtä, jonka ansiosta askel miesten peleihin on parhaimmillaan lyhyt ja luonteva.

Juha Reinikainen

Katseet tulevaan. Steelersin askelmerkit niin edustusjoukkueessa kuin juniorityössäkin näyttävät olevan kohdallaan.

Katseet tulevaan. Steelersin askelmerkit niin edustusjoukkueessa kuin juniorityössäkin näyttävät olevan kohdallaan, todistaa Erkka Seppälä.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.