Perjantai 19.04.2024
Nimipäivät: Pilvi, Pälvi

Tuuli:

Steelers-naiset joulutauolle näyttävällä kotivoitolla, seura pokkasi Urheiluteon

Meri Mäkinen ampui yhden ottelun komeimmista maaleista. 6?3-osuma on syntynyt ajassa 49:43.

Steelers-naiset päättivät syyskautensa salibandyn 1.-divisioonassa kotivoittoon 8?3 (1?0, 4?2, 3?1) pohjoisesta vieraastaan Santa´s Unitedista. Käyntiin pääseminen kesti, vaikka Alisa Mäkelä (2+0) ampuikin Steelersin 1?0-johtoon ensimmäisen erän lopulla Heli Haapalahden (1+2) syötöstä.

Maali syntyi ajassa 19:34 eli parikymmentä sekuntia maalin syöttäneen Haapalahden jäähyn päättymisen jälkeen.

Alisa Mäkelä on ampunut Steelersin johtoon 1?0.

Toisessa erässä Steelers-puolustus ei tuntunut löytävän keinoja divarin maali- ja pistekärki Reetta Impiön pitämiseksi kurissa. Santa´sin parhaana palkittu Impiö (2+0) tasoitti ottelun vain 16 sekuntia erän alkamisen jälkeen hienolla nousulla maalin takaa.

Puolen tunnin kohdalla Impiö teki toisen maalinsa ja vierasjohdoksi lukemat 1?2.

Meri Jokinen (23) ja muu Steelers-puolustus kokosi rivinsä ottelun toiselle puoliskolle.

Karkumatka jäi lyhytaikaiseksi, sillä Steelers rankaisi alle kahdessa minuutissa kolmesti osumalla lähes jokaisesta maalipaikastaan. Steelersin parhaana palkittu Haapalahti tasoitti Kaisla Mäkisen (1+1) laukauksen jälkitilanteesta, Ellinoora Vihreäsaari punnersi todellisella tahtomaalilla Steelersin johtoon ja ilotulituksen päätti Maiju Roivaisen kaukolaukaus ajassa 32:40.

Ellinoora Vihreäsaari tunkeutui 3?2-maalissa röyhkeästi maalin eteen.

Santa´s United turvautui Steelersin 4?2-maalin jälkeen aikalisään, mutta neljä maalia tehtaillut Steelersin kakkoskentällinen ei hätkähtänyt, vaan seuraavaksi verkkoa heilutti Kaisla Mäkinen (1+1) syöttäjänä Annu Selinummi (1+1).

Maalivahtipeli näytteli ottelun ratkaisuhetkillä tärkeää osaa, sillä toisen erän torjunnat kirjattiin Juulia Mäkelä Steelers 12, Marjo Posio Santa´s 2.

Kaisla Mäkinen (41) saa maalistaan onnittelut Heli Haapalahdelta.

? Kasvoimme joukkueena pelin sisässä. Toinen erä oli meiltä pelillisesti huono, mutta kolmannessa aloimme nousemaan, tunnusti myös Heli Haapalahti.

Linda Rautio ehti kuitenkin kaventaa numerot 5?3:een ennen kuin Steelers kolmannessa erässä alkoi taas osua maalirautojen väliin. Meri Mäkisen (1+1) ajassa 49:43 ampuma 6?3-maali ja Annu Selinummen 7?3-osuma puolitoista minuuttia myöhemmin upposivat molemmat komeasti ylös.

Ajassa 58:09 Alisa Mäkelä pääsi yksin maalivahtia vastaan ja veivasi rankkarispesialistin varmuudella loppulukemat 8?3.

Ellinoora Vihreäsaari näyttää esimerkkiä Steelersin hyökkäyspelistä, jossa puolustajatkin saavat nousta hyökkäysten kärkeen.

Steelersin Heli Haapalahti kehui vastustajaa hyvästä pelinavaamisesta ja nopeudesta.

? Lopulta olimme kuitenkin joukkueena parempi. On puhuttu, ettemme luo tarpeeksi maalipaikkoja ja tee maaleja, mutta nyt niitäkin tuli.

Annu Selinummi palkittiin Steelersin nälkäisimpänä.

Haapalahti palasi Steelersiin kesken syyskauden, kun huomasi ettei peliuran lopettaminen olekaan niin helppoa.

? Hyvin olen viihtynyt, vaikeaa se näköjään on heittää kokonaan mailaa nurkkaan. Meillä on nuori mutta taisteleva joukkue.

Naisten 1.-divisioonan syyskierros on nyt pelattu valmiiksi ja kaikki joukkueet ovat pelanneet vähintään kymmenen ottelua. Sarjaa johtaa SB Pelicans 17 pisteellä, SB Vantaalla pisteitä on 16 ja kolmantena olevalla Steelersillä 15. Steelersillä on kuukausi aikaa valmistautua kevätkauteen, ottelut jatkuvat 13.1. Pirkkojen vieraana ja 14.1. kotiottelulla FBC Loistoa vastaan.

Ennen ottelua Steelersin toiminnanjohtaja Noora Lavonen ja paikalla olleet Steelersin juniorivalmentajat saivat ottaa vastaan Reska.fi:n raadin valitseman Hämeenlinnan Vuoden urheiluteko 2017 -tunnustuksen.

Steelersin juniorivalmentajia käsissään urheilutekotunnustus ja kukkakimppu.

Palkitsemisperusteena oli seuran juniorivalmennustyö, josta esimerkkinä kaudella 2017?2018 Steelersillä on joukkue lähes kaikissa poikien ja tyttöjen vanhimpien ikäluokkien SM-sarjoissa.

Urheiluteko 2017 -yleisöäänestys on myös päättynyt ja voittaja palkitaan alkuvuoden 2018 aikana.

Maiju Roivainen (keskellä) on pyssyttänyt 4?2-maalin.