Lauantai 13.04.2024
Nimipäivät: Tellervo

Tuuli:
 

“Hyvä mieli tulee, jos vähänkään pystyy tuottamaan toisille iloa”

Liisa Hännisen sormet liikkuvat pianon koskettimilla ja jouluiset sävelet täyttävät saattohoitoon erikoistuneen Koivikko-kodin huoneet. Hattulassa kirjoilla oleva hämeenlinnalainen Hänninen on yksi Koivikko-kodissa vierailevista vapaaehtoisista.

? Olen käynyt täällä syksystä alkaen soittamassa kerran kuukaudessa. Tästä saa hyvän mielen ja tykkään soittamisesta. Täällä myös tapaa uusia ihmisiä ja on hienoa, jos vähänkään pystyy tuottamaan toisille iloa, sanoo Hänninen.

Liisa Hänninen on soittanut pianoa 8-vuotiaasta asti. Tänään hänen sävelensä ilahduttivat Koivikko-kodin asukkaita.

Pianonsoittoa Liisa Hänninen on harrastanut 8-vuotiaasta asti. Hän kävi läpi kaiken kotikunnassaan Hattulassa tarjolla olleen koulutuksen ja on sen jälkeen soittanut vain omaksi ilokseen.

? Hämeenlinnan pääterveysasemalla olen käynyt soittamassa joululauluja vuodesta 2008 asti, jolloin mummini joutui sairaalaan. Kysyin, saisiko soitella joululauluja ja nyt vierailen jouluisin kolmella sairaalan osastolla.

Koivikko-kotiin Liisa löysi nähtyään lehdessä ilmoituksen, jossa haettiin vapaaehtoisia.

? Pystyn olemaan täällä tunnin kuukaudessa, siinä ehtii soittamaan jo kirjavasti kappaleita.

Lumiukko, Tulkoon joulu ja Heinillä härkien kaukalon kuuluvat Liisa Hännisen omiin suosikkeihin.

Liisan omia joulun suosikkikappaleita ovat Lumiukko, Tulkoon joulu ja Heinillä härkien kaukalon.

Saattohoitokodissa asuu ihmisiä jotka ovat lähdössä pois tästä maailmasta eli sairastavat parantumatonta sairautta, joten salin sijaan asukkaat kuulevat soiton huoneissaan.

? Moni muu tekee täällä vapaaehtoistyötä enemmänkin, mutta haastan jokaisen miettimään, mitä vapaaehtoistyötä he voisivat tehdä.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.