Maanantai 29.05.2023
Nimipäivät: Oiva, Oliver, Olivia
Hämeenlinna
Pilvistä
10°C
Tuuli: 5 m/s WNW
 

Steelers lähtee haastamaan KooVeeta vastaiskujen kautta

Milla Vähälä laukoo ja torjuntavastuussa tällä kaudella toistaiseksi eniten ollut Sara Seurujärvi valmistautuu torjuntaan.

Milla Vähälä laukoo ja torjuntavastuussa tällä kaudella toistaiseksi eniten ollut Sara Seurujärvi valmistautuu torjuntaan.

Vieraspeliputken jälkeen kotikaukaloonsa Elenia Areenalle lauantaina palaava Steelers saa vastaansa nuoren ja hyvin liikkuvan joukkueen. Tampereelta saapuva KooVee on tuttu sekä Steelersin päävalmentajalle Jani Perkonmäelle että yleensä hyökkääjänä pelaavalle Milla Vähälälle.

? KooVeessa meni useampi kausi liigajoukkueessa ja junnuissa pelatessa. Tuttuja on vastassa enemmän kuin muissa joukkueissa ja tuo joukkue saa sellaisen sopivan aggren päälle, kertoo Vähälä.

KooVeen naisia pitkään valmentanut Perkonmäki ei lähde tamperelaisia vastaan pelkkien muistojen varassa.

? Kävin katsomassa heidän pelinsä ja joukkue on parempi mitä sarjapisteet kertovat. He ovat todennäköisesti neljän sakissa, jos tuohon malliin jatkavat.

Kolme sarjapinnaa koonnut KooVee on Steelers-naisten tapaan kohdannut alkukierroksilla sekä Classicin että PSS:n, jotka ovat liigan keulilla. KooVee hävisi lauantaina juuri Classicille 4?9, kun taas Steelers oli sunnuntaina lähellä avauspisteitään. Jatkoajan viimeisen minuutin pomppupallo käänsi kuitenkin ottelun NST:lle 4?3.

? Pikku hiljaa pelimme paranee ja NST olisi voitu voittaa. Sekin on playoff-joukkue ihan varmasti ja pystyimme hyvin haastamaan heidät vieraskaukalossa, sanoo Jani Perkonmäki.

Steelersin ongelmana on ollut maalinteko, mutta NST:tä vastaan pallo saatiin vastustajan häkkiin jo kolmesti.

? Hyökkäysketjuja on muokattu ja vekslattu ja nyt on alkanut löytyä toimivia yhdistelmiä. Lappeenrannassa jouduimme kuitenkin vetämään vähimmillään 11 pelaajalla, kertoo Perkonmäki.

Pitkäaikaisempien loukkaantumisten lisäksi ryhmässä on pari toipilasta joiden kuntoutuminen lauantaiksi ei vielä ole varmaa.

? Nyt näyttää mahdolliselta, että saamme jalkeille kolme kentällistä ja se olisi KooVeeta vastaan tärkeää.

Kokoonpanoruletti pyöri myös viime sunnuntain vieraspelissä, jossa Milla Vähälä sai yllättäen pelata puolustajana. Vähälä kertoo, että voiton Lappeenrannassa vastustajalle ratkaissut lirumaali ärsyttää, mutta pelillisesti hänkin piti oman joukkueensa esitystä hyvänä.

? Hyvä, että saimme tehtyä maaleja joita alkukaudella on tullut nihkeästi. Toki pelitkin ovat olleet sellaisia vastustajia vastaan, etteivät maalilingot helpolla laula. Nyt tuntuu, että nousujohteisesti mennään, Vähälä sanoo.

Steelers pelasi edellisen kotiottelunsa liki kuukausi sitten, kun PSS ryöväsi pisteet 1?8-lukemin.

? Nyt pelaamme eri tavalla kuin Porvoota vastaan eli vastaiskujen kautta, mikä toimi NST:tä vastaan, suunnittelee Perkonmäki.

Steelers?KooVee Elenia Areenalla la 22.10. klo 14.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.