Maanantai 22.04.2024
Nimipäivät: Alina

Tuuli:
 

Steelers Hämeenlinna ja SC Urbans seurayhteistyöhön

Kanta-Hämeen suurimmat salibandyseurat Steelers Hämeenlinna ja SC Urbans Janakkalasta ovat käynnistämässä laaja-alaista pelaajakehityksen seurayhteistyötä. Yhteistyön tavoitteena on yhtäältä vähentää harrastajien drop out -ilmiötä ja toisaalta mahdollistaa kilpailullinen menestys sitä tavoitteleville pelaajille A?C -junioreissa.

Käytännössä yhteistyö tarkoittaa mahdollisuutta perustaa yhteisjoukkueita edellä mainituissa ikäluokissa. Tulevaisuudessa molemmat seurat jatkavat edelleen myös omaa laadukasta seuratyötään omilla paikkakunnillaan itsenäisesti.

Yhteistyöajatuksen taustalla on SCU:n puheenjohtajan Marko Ruuskasen ideointi siitä, miten koko alueen salibandya saataisiin vietyä eteenpäin niin harraste- kuin kilpatoiminnassakin.

? Ikäluokkajoukkueiden sisällä tasoerot ovat todella suuria ja pelaajilla on erilaisia tavoitteita. Osa haluaa vain pelata kavereiden kanssa ja osa haluaa menestyä. Kun harjoittelu muuttuu tavoitteellisemmaksi, ovat nämä harrastepelaajat vaarassa tippua pois kyydistä. Yhdistämällä voimamme Steelersin kanssa pystymme tarjoamaan paremmin jokaisen pelaajan tavoitteille ja taidoille sopivan joukkueen. Ihannetilanteessa ikäluokassa on aina edustusjoukkue, joka tähtää menestykseen, ja lisäksi on kilpajoukkue, jossa kaikki saavat peliaikaa ja harrastusta voi jatkaa ilman sen suurempia suorituspaineita. Tämä toivottavasti vähentää lopettamispäätöksiä niin meillä Janakkalassa kuin Hämeenlinnassakin näissä kriittisissä ikäluokissa yläkouluiässä ja sen jälkeen, kertoo Ruuskanen.

Steelersin A-nuorten Viljami Kylä-Heiko pommitti kohti Classic-maalia marraskuussa 2017. Kuva: Arkisto Reska.fi

? Hämeenlinnassa ajatus yhteistyöstä otettiin hyvin vastaan. Ruuskanen otti yhteyttä
seuramme puheenjohtajaan Mika Walkamoon ja sovimme tapaamisen Vanajan Linnalle. Ensimmäinen tapaaminen oli joulukuussa ja siitä sitten lähdimme asiaa suunnittelemaan. Tahtotila ja ymmärrys lajin kehittämisestä alueella, jolla yhdessä toimimme, siivitti meitä samaan suuntaan ja yhteistyön hiomiseen. Tätä yhteistyötä seurakenttä, salibandy ja alueemme kaipaa ja toivon, että tämä siivittää myös muita seuroja tekemään yhteistyötä koko alueen ja lajin hyväksi. Yhteistyö vaatii molempien seurojen tahtotilaa ja muokkautumista jo olemassa olevien toimintamallien yhteen sulautuessa. Steelersin tahtotila on ollut tehdä yhteistyötä alueella jo aiemminkin mutta yhteistyösuunnitelmissa ei olla päästy aiemmin yhteiseen tahtotilaan. Olen erittäin mielissäni, että vihdoin yhteistyö onnistuu. Toivon, että yhteistyötä voidaan tehdä myös muidenkin alueen toimijoiden kanssa, toiminnanjohtaja Noora Lavonen summaa.

Yhteistyöstä ja mahdollisista yhteisjoukkueista hyötyvät pelaajien ohella myös valmentajat. Uusia ajatuksia ja oppeja saadaan jaettua eteenpäin. Seurat vaativat yhteisjoukkueiden valmentajilta nähtäväksi kausisuunnitelman, josta käy ilmi valmennuksen pääpiirteet. Tällä turvataan harjoittelun laatu ja pelaajien kehittyminen. Valmentajakoulutuksissa ja -rekrytoinnissa saadaan myös yhdistettyä resursseja.

Ruuskanen muistuttaa, että yhteistyö ei tee kahdesta seurasta ?suljettua piiriä?, joka katkaisee yhteistyön muiden alueen seurojen kanssa.

? Olemme avoimia muidenkin seurojen kanssa tehtävälle yhteistyölle. Mitä enemmän seurat Kanta-Hämeen alueella pystyvät tekemään avointa yhteistyötä, niin sitä paremmat edellytykset seuroilla on tarjota harrastajilleen monipuolisia harrastusmahdollisuuksia salibandyn ja liikunnan parissa. Esimerkiksi ensi kaudella D2-pojissa jatkamme hyvin toiminutta yhteistyötä RSS:n suuntaan. Hämeenlinnan Steelers on kuitenkin alueemme lippulaiva pelaajamäärissä ja seuratoiminnan laadussa, joten yhteistyö heidän kanssaan auttaa meitäkin kehittämään omaa toimintaamme.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.