Torstai 28.09.2023
Nimipäivät: Arja, Lenni

Tuuli:
 

Avoimet maatilat – Taste of Häme! -tapahtuma siirtyy vuoteen 2021

Valtioneuvoston viimeviikkoisen linjauksen mukaisesti myös Hämeen oma lähiruokatapahtuma, Avoimet maatilat Hämeessä peruuntuu tulevalta kesältä 11.7.2020 ja siirtyy vuoteen 2021. Uusi tapahtumapäivä on heinäkuun toinen lauantai 10.7.2021. Tapahtumasivuja tullaan jatkossa hyödyntämään hämäläisten lähiruokakohteiden ja -tuotteiden viestinnässä.

Tapahtuma on kasvanut vuosi vuodelta ja myös tänä vuonna tapahtumaan odotettiin tuhansia kävijöitä. Kuluttajien kasvava kiinnostus lähiruokaa ja paikallista ruuantuotantoa kohtaan sekä uudet markkinointi- ja yhteistyömuodot muun muassa Osuuskauppa Hämeenmaan kanssa olisivat tuoneet tapahtumalle laajaa lisänäkyvyyttä ja sitä kautta tapahtumavieraita.

? Vaikka osalla tiloista tapahtumavieraiden määrä olisi todennäköisesti jäänyt alle hallituksen määrittelemän 500 henkilön rajan, oli päätös tapahtuman siirtämisestä välttämätön. Emme halua ottaa mitään riskiä siitä, että tiloilla sairastutaan. Tilan työt ja tuotantoeläimet tulee kyetä hoitamaan poikkeusoloissakin, ja nyt on tärkeintä mennä terveys ja hallituksen suositukset edellä, kertoo Karita Toivanen MTK Hämeen Ruokaviesti-hankkeesta.

Kohteita tapahtumaan oli ilmoittautunut tänä vuonna mukaan ennätysmäärä, lähes 50. Avoimien maatilojen lisäksi tapahtumassa oli mukana runsas joukko muita hämäläisiä ruoka-alan toimijoita, kuten leipomoita, lähiruokamyymälöitä, pienpanimoita ja lähiruokaa suosivia ravintoloita.

? Tapahtuman työstäminen ei todellakaan ole mennyt hukkaan. Nyt viestimme vain muilla keinoin hämäläisistä ruoka-alan toimijoista, olemassa olevaa tietoa hyödyntäen, kertoo Karita Toivanen.

Tapahtumasivut www.avoimetmaatilat.fi jäävät elämään ja palvelevat jatkossa Hämeeseen suuntaavia matkailijoita, vapaa-ajan asukkaita ja täällä asuvia kuluttajia.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.