Maanantai 04.12.2023
Nimipäivät: Airi, Aira

Tuuli:
 

SM-liigan runkosarja päättyy: Kerho hyökkää Talvisodan muisto-ottelussa Tapparan kimppuun suora playoff-paikka mielessä

HPK niisti viime lauantaina Ilvekseltä pisteen joukkueiden kohdatessa Hakametsässä. Tänään Kerho kohtaa Rinkelinmäellä Tapparan. Kuva: Juha Reinikainen.

Jääkiekon SM-liigan runkosarjan huippujännittävä päätöskierros pelataan tänään. Ratkomatta on yhä kolmossija, viimeiset suorat playoff-paikat ja playoff-karsinnan viimeinen paikka.

HPK pelasi viime viikon kovia vastustajiaan vastaan loistavasti ja otti yhdeksästä tarjolla olleesta sarjapisteestä seitsemän. Päävastustajien hävittyä ottelunsa tiistain kierroksella on Kerho yhä taulukossa viidentenä.

Tänään HPK kohtaa Tapparan, joka on runkosarjan kakkonen riippumatta tämän illan lopputuloksesta. Ottelu on Talvisodan päättymisen muisto-ottelu ja HPK pelaa ensimmäisen erän ottelusta armeijan talviasun mukaisessa pelipaidassa.

Pisteen HPK:n jäljessä oleva HIFK kohtaa samaan aikaan kotonaan liigajumbo Ässät. Suorasta playoff-paikasta kamppailee HPK:n ja HIFK:n ohella Lukko. Raumalaiset ovat kaksi pistettä HIFK:n takana ja pelaavat viimeisen runkosarjapelinsä Ilvestä vastaan vieraissa.

Pelicans ja TPS kamppailevat viimeisellä kierroksella liigan kolmossijasta. TPS pelaa SaiPaa vastaan ja Pelicans kohtaa Sportin, joka voi vielä nousta playoffien 1. kierrokselle ohi JYPin.

Playoffien ensimmäinen kierros 7.?10. sijoittuneiden kesken alkaa heti ylihuomenna lauantaina ja näiden kahden otteluparin voittajat etenevät samaan ottelukaavioon runkosarjan kuuden kärkijoukkueen kanssa ensi viikolla alkavalle Playoffien toiselle kierrokselle.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.