Perjantai 26.04.2024
Nimipäivät: Terttu, Tessa, Teresa

Tuuli:

SALIBANDY: Steelersin joulu huipentui voittoon liigakolmosesta

Teemu Metsälän laukaus painuu Hannes Hannulan ohi ja numerot ovat 3?3 toisessa erässä.

Teemu Metsälän laukaus painuu Hannes Hannulan ohi ja numerot ovat 3?3 toisessa erässä. Maalin syöttäjä Nico Jonaeson ja Aleksi Kulmala (22) seuraavat katseella.

Steelersin miehet huipensivat koko päivän kestäneen salibandytapahtuman Elenia-Areenalla nappaamalla 663 katsojan edessä Seinäjoen Peliveljien päänahan viittä vaille täydellisellä peliesityksellä. Liigakolmonen kävi avauserässä jo kahden maalin johdossa, mutta teräsmiesten pää ei painunut missään vaiheessa.

Loppulukemat 8?5 (2?3, 3?1, 3?1) syntyivät kolmen kentällisen tasapainoisella esityksellä ja 30 kertaa torjuneen maalivahti Tomi Aaltosen huippupelillä.

? Olemme treenanneet kolme viikkoa laadukkaasti ja laittaneet remonttiin sekä pelitapaa että mentaalipuolta. Olen äärettömän tyytyväinen koko joukkueeseen, tämä oli meiltä kauden ehjin peli, sanoi Steelersin päävalmentaja Jussi Sihvonen.

Ihmisohjus Daniel Megyaszai (1+1) teki Steelersin avausmaalin liigadebytantti Teuvo Kinnusen (n:o 85, 1+1) syötöstä.

Vieraiden ja ottelun avausmaalin teki Jukka-Pekka Pelto-Arvo SPV:n parhaana palkitun ja kaksi Veikkauksen pörssipistettä keränneen Tuomas Mustosen poikittaissyötöstä. Daniel Megyaszai kuittasi ottelun tasoihin ja vuorotahtia jatkoi SPV:n Tuukka Kiviranta.

Tässä, kuten Jari Hankkion 3?4-osumassa toisessa erässä Steelers-puolustus ei saanut palloa omasta lavasta liikkeelle tarpeeksi nopeasti, mutta muuten kotijoukkue osasi hyvin välttää pallonmenetykset vieraiden huippuhyökkääjille. SPV:n 3?1-maali merkittiin omaksi maaliksi, mutta käytännössä muita virheitä Steelers ei 60 minuutin aikana tehnyt.

Jussi Sihvonen nosti joukkueensa huippuonnistujiksi puolustajat Samuli Grönforsin (1+0) ja Teemu Metsälän (2+0), joka ensin kavensi ylivoimalla ensimmäisessä erässä ja tasoitti unelmalaukauksella ottelun 3?3:een toisessa erässä.

Samuli Grönfors nostaa Steelers-hyökkäystä. Grönfors teki ottelun päätöslukemat tyhjiin päätöserässä.

Hankkion vietyä SPV:n taas johtoon oli Steelersin vuoro tehdä kaksi maalia peräkkäin. Steelersin parhaana palkittu ja kolme Veikkauksen pörssipistettä saalistanut Timo Johansson (2+2) tasoitti ylivoimalla Nico Jonaesonin (0+2) syötöstä ja erätauolle mentiin lukemissa 5?4, kun ensimmäisen liigaottelunsa pelannut Teuvo Kinnunen maalasi ajassa 34:41.

Toisen erän torjunnat, Steelers 15 ja SPV 7 kertovat, että peliveljien syöttö- ja juoksulinjat olivat kyllä kohdallaan, mutta viimeistely huolimatonta. Maalin suulla Aaltonen taas venyi lukuisiin huippupelastuksiin.

? Meillä oli tänään voittava maalivahti. Aaltonen on ollut loukkaantuneena, mutta teki tarvittavat gamesaverit, ylisti myös Jussi Sihvonen.

Miiro Maunula oli muun ykkösketjun tapaan tehopäällä päätöserässä. Maunula teki maalin ja antoi kaksi maalisyöttöä.

Timo Johanssonin ja Miiro Maunulan yhteistyö oli puolestaan kohdallaan kolmannessa erässä. Ensin Johansson syötti ja Maunula teki ja 7?4-maalissa osat vaihtuivat. SPV oli saada loppukirinsä käyntiin kuudella kenttäpelaajalla, kun Ville-Pertti Kuusela kavensi ajassa 57:07.

Maunula vapautti lopulta syötöllään Grönforsin maalintekoon tyhjiin ajassa 58:43.

Teemu Metsälällä oli kahden maalin ilta. Tässä on syntynyt kavennus 2?3:een.

SPV-valmentaja Tommy Koponen ei ymmärrettävästi antanut korkeaa arvosanaa joukkueensa esityksestä.

? Oma pelimme yllätti, olimme aika lapasia. Bussimatkalla on itsetutkiskelun paikka.

Steelersin monien onnistujien joukosta voi poimia myös puolustaja Jere Liljenbäckin. Joukkueen rutinoitunut kapteeni oli liikkeellä kevyellä jalalla. Liljenbäck itse antoi kiitosta maalivahti Aaltoselle ja joukkueensa hyvälle pallolliselle pelille.

? Taisteluilme oli tosi hyvin kohdallaan ja pystyimme tänään pelaamaan pallollista peliä ajoittain pitkään, vaikka lopussa oli pientä paniikkiakin.

Jere Liljenbäck (9) oli varma takalinjoilla. Palloa lennättää kuvassa Iiro Nurminen.

Voittoa hän piti nyt viiteen sarjapisteeseen nousselle Steelersille henkisesti tärkeänä. Mottona otteluun valmistautuessa oli hänen mukaansa hylätä liika miettiminen eli mennä “aisteilla ja vaistoilla”.

? Muutamassa pelissä on tullut lunta tupaan. Päätimme, että lopetetaan paskan puhuminen ja näytetään mitä osataan.

Juha Reinikainen

Samuli Grönfors on iskenyt pallon tyhjiin. Onnittelemassa myös illan hahmo Timo Johansson.

Samuli Grönfors on iskenyt pallon tyhjiin. Onnittelemassa myös illan hahmo Timo Johansson (kasvot kameraan päin).

Martela toi joulutervehdyksensä madaltaakseen lajin aloittamiskynnystä

Miesten liigaottelun alla nähtiin aitoa joulun henkeä, kun Martela-keskus Häme 10 Oy lahjoitti Steelersille ja MLL:n Hämeenlinnan osastolle varoja.

? Asiakkaille suunnattujen joululahjojen sijaan käytämme rahat nyt näin. Salibandy on matalan kynnyksen laji mutta sekin kynnys on monille liian korkea ja haluan auttaa siinä. Harrastustoimintaan mukaan pääsemisellä on tunnetusti hyvät vaikutukset myöhemminkin elämässä, kertoi toimitusjohtaja Matti Koivula.

MLL Hämeenlinnan osaston pj. Annukka Aitasalo on vastaanottanut lahjoituksen Matti Koivulalta. Kuvassa myös Steelers-juniori Ola Koivula.

Sekki on tarkoitettu sekä Steelers Juniorisalibandyn että MLL:n käyttöön.

? Järjestämme pikkulapsiperheille suunnattuja tapahtumia ja jaamme myös perhelippuja Steelersin peleihin, suunnitteli MLL Hämeenlinnan osaston pj. Annukka Aitasalo varojen käyttöä.