Perjantai 24.05.2024
Nimipäivät: Tuukka, Touko

Tuuli:
 

SALIBANDY: Steelers-naisten pinnajahti jatkuu Porvoota ja O2:ta vastaan

Steelers-naisten joukkue hikoili joulutauon aikana harjoituksissa neljästi viikossa, myös tapaninpäivänä. Kaikki kauden liigaottelunsa voittanut Classic oli silti liian kova vastus vuoden ensimmäisessä ottelussa viime lauantaina Tampereella.

? Vastus oli äärimmäisen kova, mutta hyviäkin asioita tarttui mukaan. Esimerkiksi hyökkäyspään karvauspelaaminen alkaa olla jo hyvää, mutta yhdeksän maalia omiin ei ole se mitä haetaan, kertaa päävalmentaja Jani Järvinen lukemiin 9?3 päättynyttä ottelua.

Puolustuspelaaminen olikin yhtenä teemana keskiviikon harjoituksissa. Kesken syyskauden valmennusvastuuseen hypänneen Järvisen mukaan joukkue kehittyy koko ajan, mutta oikotietä onneen ei ole.

Steelers-naisten harjoituksissa pallontavoittelussa U19-maajoukkueeseen valittu Annu Selinummi (7) ja Tiia Leppänen.

Steelers-naisten harjoituksissa pallontavoittelussa U19-maajoukkueeseen valittu Annu Selinummi (7) ja Tiia Leppänen.

? Viisikon tiiviys, paineen antaminen oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja peitoille ahnaammin, kun tarkkoja laukauksia kuitenkin tulee, sanoo puolustaja Meri Jokinen keinoiksi puolustuspelaamiseen.

Jokinen kertoo uusien valmentajien tuoneen pelaamiseen uusia kuvioita ja taktiikoita. Kokonaisuutena hän sanoo joukkueen ryhdikkyyden tietyllä lailla lisääntyneen.

Steelers-naisilla on edessä kahden ottelun viikonvaihde. Lauantaina vastassa on Porvoossa PSS ja sunnuntaina kotona O2. PSS on sarjataulukossa kuudentena. Ennen kauden alkua jopa mitalisuosikiksi ennakoitu joukkue aloitti vuoden 2017 vakuuttavalla vierasvoitolla 0?6 KooVeesta.

? Ajattelemme nyt pelkästään lauantain PSS-peliä, sunnuntaita ei mietitä vielä sekuntiakaan. Porvoo on nuori joukkue joka tulee simppelillä pelitavalla ja osaa hyödyntää oman kotikaukalonsa. Meidän on lauantaina onnistuttava taktisesti ihan nappiin, sanoo Jani Järvinen.

? Tosi paljon hyviä nuoria likkoja, eli vaarallinen joukkue, muistelee Meri Jokinen keltapaitojen syksyistä vierailua Hämeenlinnassa.

Puolustaja Meri Jokinen on kerännyt 12 liigaottelussa tehot 2+1 joilla heltiää Steelersin puolustajien pistepörssin ykköstila.

Puolustaja Meri Jokinen on kerännyt 12 liigaottelussa tehot 2+1 joilla heltiää Steelersin puolustajien pistepörssin jaettu ykköstila.

Äskettäin nimetyssä U19-tyttöjen maajoukkueessa on neljä PSS:n pelaajaa, joista kolme on pelannut myös liigajoukkueen mukana. Maajoukkueen mukana kahteen helmikuun alussa pelattavaan Ruotsi-maaotteluun on lähdössä myös Steelersin 16-vuotias Annu Selinummi.

Steelersin joukkue on edelleen uusiutunut, kun joulutauon aikana joukkueeseen liittyi Rebekka Väyrynen, jota Jani Järvinen kuvailee joukkueen etsimäksi, hyväksi pallolliseksi puolustajaksi. Elvira Tyrmi ja Titta Ahola taas ovat suunnanneet Steelersistä muualle.

Aiempien loppuvuoden tulokkaiden, eli ykkösmaalivahdiksi pestatun Juulia Katajan ja nousujohteisesti neljä ottelua pelanneen Saara Lehtosen vahvistama Steelers ei Järvisen mukaan enää etsi täydennyksiä ennen 16. tammikuuta umpeutuvaa siirtorajaa.

? Meidän joukkue on nyt tässä ja matka jatkuu, käy viikonlopun peleissä mitä tahansa.

Pelit alkavat Porvoossa lauantaina kello 18.30 ja sunnuntaina Elenia-Areenalla kello 17. Kotivastus O2:n liigasijoitus on vielä nollakerhossa olevan Steelersin yläpuolella kahden kerätyn sarjapisteen turvin. Ne pisteet O2 saalisti Steelersiltä lokakuussa Jyväskylässä loppulukemin 3?0.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.