Sunnuntai 19.05.2024
Nimipäivät: Emilia, Emma, Mila, Amalia, Emmi

Tuuli:
 

SALIBANDY: Heikki Hätönen palaa pitkän kierroksen jälkeen Hämeenlinnaan

Jussi Sihvonen sai taas uuden elementin liigamenestystä tavoittelevaan teräsryhmään. ? On helppo laskea tyyppien varaan, jotka tuntee ennestään, kehuu Sihvonen Heikki Hätöstä.

2000-luvun alkuvuosina lupaava salibandynpelaaja Heikki Hätönen jätti vasta perustetun Lammin Salibandyn ja siirtyi Hämeenlinnan Trackersiin liiganousukaudeksi 2004?2005. Nousua seurasi neljä liigakautta Hämeenlinnassa ja kolme liigakautta Tampereen Classicissa.

Tampereella SM-pronssia voittanut Hätönen palasi tämän jälkeen kasvattajaseuraansa Lammille täyttämään yhtä unelmaansa, nostamaan muutaman tuhannen asukkaan taajaman joukkuetta Salibandyliigaan.

Historia toistaa nyt itseään, kun Trackersin perinnettä kantava Steelers ilmoitti tänään Hätösen siirrosta teräspaitaan. LASBiksi nimensä vaihtaneessa kasvattajaseurassaan Hätönen pelasi siis kolme Divarikautta ja yhden liigakauden.

? Kausi kerrallaan on menty jo pidemmän aikaa, työn ja perheen ehdoilla, kertoi Steelersin kanssa kauden mittaisen sopimuksen tehnyt Hätönen.

? Kesän mittaan polte ja into jatkamiseen on taas noussut. Hämeenlinnassa jo kymmenen vuotta asuneena nyt tuntui siltä, että pystyn antamaan parastani joukkueelle jos matkustuskilometrit jäävät pois.

Heikki Hätönen LaSB-paidassa syyskuussa 2014.

Takavuosina maajoukkuepelejäkin kerryttäneelle Hätöselle oli toki tärkeää myös joukkueen menestyspotentiaali.

? Jos olisi heikko joukkue tai valmennus, niin tuskin kuitenkaan olisin tänne siirtynyt, hän arvioi.

Päävalmentaja, hiljattain U23-maajoukkueeseenkin nimetty Jussi Sihvonen tuntee takavuosilta Hätösen niin pelikaverina kuin valmennettavakin. Ensimmäiset keskustelut Hätösen siirtohaluista käytiin Sihvosen mukaan jo keväällä.

? Saamme johtavan pelaajan niin koppiin kuin kopin ulkopuolellekin. Heikki on hyvä kahden suunnan sentteri ja on pitkän väännön tulos, että tässä ollaan.

Steelersin joukkue ensi kaudeksi on Sihvosen mukaan nyt koossa, kun seura tiedotti torstaina myös puolustaja Mikko Ruokolaisen jatkosta ja kolmannen lajivalmentajan, Mikko Malisen liittymisestä valmennustiimiin.

Hätönen harjoitteli Steelersin kanssa ensimmäistä kertaa tiistaina. Pian puolitoista vuosikymmentä huippusalibandyn parissa viihtynyt Hätönen vertaa Salibandyliigaa 2005 ja 2017 keskenään seuraavasti:

? Suurin ero on vauhdissa ja taitotasossa, nyt vastassa on porukkaa joka on aloittanut urheilu-uransa salibandylla.

Juha Reinikainen

Heikki Hätönen keväällä 2016 ratkaisevan liiganousupelin tiimellyksessä.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.