Tiistai 23.07.2024
Nimipäivät: Olga, Oili

Tuuli:
 

Rugbyn tuore Suomen mestari vaihtoi tatamit kontakteihin nurmella

Karatessa kansainvälisestikin menestynyt Pilvi Vuorinen (o.s. Kuhanen) tekee urheilu-uraa nyt rugbyn puolella.

Pilvi Vuorinen aloitti rugbyn peluun Linna Rugby Clubissa viime vuoden elokuussa ja juhli viime viikonloppuna Suomen mestaruutta Tampere Rugby Clubin riveissä. Pelaajakiinnityssopimuksella tamperelaisseuraa edustanut Vuorinen kuului tamperelaissseuran aloituskokoonpanoon ja kehuu mestarijoukkuetta hyväksi ympäristöksi pelata.

? Luottamussuhde joukkueessa oli hyvä. Ei ollut sellainen olo, että täytyy itse rynniä joka paikkaan, vaan pystyy luottamaan siihen, että kaveri hoitaa homman. Joukkuehenki on myös varmaan parhaita Suomessa.

Linna Rugbyyn Vuorinen sanoo lähteneensä, koska kaipasi lasten saamisen jälkeen takaisin kontaktilajien pariin. Parhaillaan kotiäidin arkea elävällä sairaanhoitajalla on taustaa karatesta aina nuorten EM-kultaan asti. Kilpailumielessä hän on harrastanut myös brassijujutsua.

? Porukat veivät karateen jo ihan pienenä ja sinne jäin. Rugby on vaatinut opettelua joukkueurheiluun ja pelinlukutaitoon sekä pallonkäsittelyyn.

SM-finaalissa Tampere kaatoi Helsinki Rugby Clubin, jonka riveissä pelasi toinen Linnan lainapelaaja, Reetta Jokinen.

? Olimme jo kauden aikana kertaalleen vastakkain samalla tavalla, eikä se aiheuttanut finaalissakaan mitään erityistä. Pelissä taistellaan ja pelin jälkeen ollaan kavereita.

Lokakuun ajan Linnan naisilla on taukoa yhteisharjoituksista, mutta marraskuussa alkaa jo valmistautuminen ensi kauteen. Joukkue kaipaa riveihinsä myös lisää pelureita päästäkseen mukaan virallisiin sarjoihin.

? Kaikki innokkaat kelpaavat, pelipaikat jaetaan aina omien vahvuuksien perusteella, sanoo itse flänkkerinä ja kakkosrivissä pelannut Pilvi.

Hänen omissa tavoitteissaan on edustaa myös ensi kaudella sekä Tamperetta että Linnaa.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.