Torstai 20.06.2024
Nimipäivät: Into

Tuuli:
 

RUGBY: Välimäen loppuhetkien try varmisti elintärkeän voiton Linnalle

Maajoukkueestakin kokemusta hankkinut Linna Rugby Clubin kapteeni Kalle Välimäki oli kotijoukkueen taistelun ruumiillistuma, kun Linna lauantaina kukisti Espoon Ice Bearsit eli paikallisen Rugby Clubin helteisessä Kaurialassa 24?19.

Linna Rugby Clubin kapteeni Kalle Välimäki otti ohjat käsiinsä ja teki ratkaisevan tryn vain hetki ennen päätövihellystä.

Linna Rugby Clubin kapteeni Kalle Välimäki otti ohjat käsiinsä ja teki ratkaisevan tryn vain hetki ennen päätövihellystä.

Ensimmäisen puoliajan lopulla Välimäki makasi oman vaihtopenkkinsä luona nilkka ruhjottuna, kun Espoo teki juuri ennen taukovihellystä johtolukemat 5?13 onnistuneella trylla ja lisäpistepotkulla.

Ottelun loppuhetkillä kapteeni Välimäki sai täyden hyvityksen tuskilleen, kun hän tuli päättäväisesti läpi Espoon puolustuksen. Pallon tällääminen nurmeen tiesi Linnan siirtymistä johtoon lukemin 22?19 ja Lari Beumerin onnistuttua lisäpistepotkussaan kirjattiin loppupisteet isännille 24?19.

? Ensimmäisellä puoliajalla kaveri kaatui nilkkani päälle, rusahdus kuului ja nilkka meni ympäri. Puoliajalla laitettiin nilkkaan teippaukset eikä se pelatessa tuntunut, kun adrenaliini virtaa, Välimäki puhkui ottelun jälkeen.

? Voitto oli meille elintärkeä, onneksi tuon verran sain itsestäni kaivettua juoksua lopussa, että saatiin try, hän jatkoi.

Antti Haapanen on toisella puoliajalla tehnyt Linnan kolmannen tryn .

Antti Haapanen on toisella puoliajalla tehnyt Linnan kolmannen tryn.

Linna lähti otteluun 21 pelaajalla, kun taas Espoolla ei ollut vaihtopenkin puolella kuin potkaisija. Back-linjasta puuttuneet sentterit Avea Avea Avea ja Teemu Arola kuitenkin pakottivat Linnan peluttamaan miehiä itselleen ennalta oudoilla pelipaikoilla.

? Ennen peliä asetelmat olivat hyvät. Sen tiesimme, että jos lähdemme takki auki kentälle niin teemme ottelusta itsellemme vaikean. Näin vähän kävikin, sorruimme penalteihin joista osaa voi ehkä pitää tuomariratkaisuina, mutta pääosin ne olivat omia virheitämme, puntaroi Kalle Välimäki.

Ottelu lähti kuitenkin käyntiin Linnan tahtiin. Ensimmäinen try oli maltillisen hyökkäyspelaamisen tulosta, kun Linna jaksoi yrittää Espoon puolustusasetelman murtamista pitkään. Lopulta Timo Sokka löysi aukon puolustuksesta ja toi pitkän juoksun päätteeksi ensimmäiset viisi pistettä hämeenlinnalaisille.

Avauspisteet. Linna Rugby Clubin Timo Sokka vie isännät johtoon.

Avauspisteet. Linna Rugby Clubin Timo Sokka vie isännät johtoon.

? Backimme puhuivat keskenään, että puolustuslinjassa on reikä ja lopulta Timo pääsi linjasta läpi, kertoi Välimäki avaustryn synnystä.

Espoo meni avauspuoliajalla johtoon ensin kahdella kolmen pisteen potkulla ja teki ensimmäisen trynsä siis juuri tauon kynnyksellä.

Toiselle puoliajalle kentälle marssi valmiiksi liekeissä oleva kotijoukkue. Ensimmäisellä puoliajalla kymmenen minuutin rangaistuksen istunut Juho Peltoniemi teki Linnan kaventavan tryn heti puoliajan alkuun ja Espoon lisättyä johtoaan taas kolmen pisteen potkulla, näytti Antti Haapanen juoksuvoimaansa.

Nousu vasemmasta laidasta tuotti tryn ja lisäpistepotkunkin onnistuttua Linna johti 17?16.

Palloa kantava Juho Peltoniemi paikkasi ensimmäisellä puoliajalla ottamaansa keltaista korttia tekemällä toisen puoliajan aluksi tryn.

Palloa kantava Juho Peltoniemi paikkasi ensimmäisellä puoliajalla ottamaansa keltaista korttia tekemällä toisen puoliajan aluksi tryn.

“Espoon erikoinen”, eli neljäs onnistunut kolmen pisteen potku näytti kuitenkin vievän pisteet Hämptonista pääkaupunkiseudulle, ennen kuin Välimäki näytti olevansa toista mieltä.

? Nyt on kuukausi aikaa saada porukka terveeksi. Mahdollinen suora välieräpaikkamme on täysin riippuvainen syyskuun alun Warriors-ottelusta, laskeskeli Välimäki.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.