Maanantai 02.10.2023
Nimipäivät: Valio

Tuuli:
 

Naisrugby on tullut jäädäkseen, sanoo Linnan kapteeni

Lajikulttuurin luominen tyhjästä ei ole helppoa. Linna Rugby Clubin naisjoukkueen kapteeni Iina Oras kuitenkin uskoo joukkueensa ensimmäisen täyden kesäpelikauden päätyttyä, että rugby on tullut Hämeenlinnaan jäädäkseen.

Lauantaina kapteenina pelanneen Pihla Rulja ja päätösottelua kentän laidalta seuranneen Iina Oraksen katseet on käännetty talvisarjaan valmistavaan harjoituskauteen.

Lauantaina kapteenina pelanneen Pihla Ruljan (vas.) ja päätösottelua kentän laidalta seuranneen Iina Oraksen katseet on jo käännetty talvisarjaan valmistavaan harjoituskauteen.

Kapteeni Oras seurasi sormimurtuman pakottamana lauantaina sivusta, kun koko kesän omaa minisarjaansa eli 1.-divisioonaa Pori Rugbyn kanssa pelannut Linna kärsi kauden päätteeksi 0?43-tappion.

Yhteiskuvaan kaikki pelaajat marssivat silti, tappiosta ja alkavasta tihkusateesta huolimatta, leveästi hymyillen.

? Tämä oli aikaisempiin peleihimme verrattuna jo ihan erilaista. Kentällä tuli enemmän puhetta pelaajien kesken ja oltiin yleisesti enemmän hereillä, sanoi kapteenin roolissa Orasta tuurannut Pihla Rulja.

? Meillä on nuori joukkue, johon on koko ajan tullut uusia pelaajia. Viime kesän pelasimme seiskarugbya ja tämän kesän kymppirugbya, täydentää Oras.

Pori Rugby oli Pullerilla emäntäjoukkuetta vikkelämpi, mutta Linnan naiset ovat tyytyväisiä kauden mittaan karttuneeseen pelikokemukseen.

Pori Rugby oli Pullerilla emäntäjoukkuetta vikkelämpi, mutta Linnan naiset ovat tyytyväisiä kauden mittaan karttuneeseen pelikokemukseen.

Moni saattoi nähdä rugbya ensimmäisen kerran Rion olympialaisissa. Iina Oras sanoo, että Suomen kentillä laji ei vielä ole ihan yhtä hurjaa, mutta silti fyysistä.

? Toki ottelun jälkeen aina on mustelmilla, mutta ei sitä pelatessa niin ajattele. Kuka vain voi tulla kokeilemaan lajia, on sitten palloilutaustaa tai muuta urheilutaustaa tai ei, hän rohkaisee.

Iinalla itsellään on taustaa koripalloilusta ja rugbyssa hän pelaa nopeutta vaativalla backin paikalla. Siellä pelaa myös Iinan rugbyn pariin houkuttelema Pihla, jolla taas on taustaa jalkapallosta.

Rugbyssa ei välty fyysiseltä peliltä eikä mustelmilta.

Rugbyssa ei välty fyysiseltä peliltä eikä mustelmilta.

? Noin puolella meidän porukasta on aiempaa taustaa jostain urheilulajista, puolella taas ei mitään.

Pihla sanoo, että lajin luonteen lisäksi intoa ylläpitää mahtava joukkue.

? Nyt otetaan parin viikon tauko ja sitten aletaan treenaamaan kohti tammikuussa alkavaa talvisarjaa.

Linnalla oli hetkensä lauantain ottelussa, mutta tryssa joukkue ei onnistunut.

Linnalla oli hetkensä lauantain ottelussa, mutta tryn teossa joukkue ei onnistunut.

Iina Oras lähtee myös innoissaan kohti harjoituskautta, jolla haetaan pohjakuntoa sekä voimaa talven ja kesän sarjoja varten. Hänelle on ehtinyt karttua kokemusta jo maajoukkueleiriltäkin.

? Edessä on varmasti monipuolinen treenikausi ja uudet pelaajat ovat tervetulleita mukaan myös tässä vaiheessa.

Juha Reinikainen

Hyvillä fiiliksillä. Rugby on mitä todennäköisemmin vakiintumassa Hämeenlinnaan.

Hyvillä fiiliksillä. Rugby on mitä todennäköisimmin vakiintumassa Hämeenlinnaan myös naisten lajiksi.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.