Lauantai 18.05.2024
Nimipäivät: Erkki, Eero, Eerika, Eerik, Eerikki

Tuuli:
 

Liukas ja Pärssinen Kerhoon, Cornetin sopimus purettu

TPS:n paidassa liigahopeaa voittanut Eetu Liukas saapuu HPK:hon kahden vuoden sopimuksella. 19-vuotias laitahyökkääjä on New York Islandersin viidennen kierroksen varaus viime kesältä. Liigaa jo kolmella edellisellä kaudella pelannut Liukas on HPK:n urheilujohtaja Mika Toivolan mukaan tärkeä pala joukkueen palapeliin.

– Olemme todella tyytyväisiä, että Eetu saapuu meille, sillä näemme kovan potentiaalin hänen urakehityksessä. Hän otti viime kauden aikana isoja steppejä ja on pelaajatyyppinä sellainen pelaaja, jonka joukkueemme tarvitsi. Eetu on vahva, hyvä kamppailemaan ja omaa hyvän laukauksen. Kahden vuoden sopimuksen aikana odotamme Eetulta kehitystä myös pisteiden valossa.

Liukas saapuu Hämeenlinnaan hyvän kauden jälkeen odottavin mielin.

– Oma kausi oli nousujohteinen. Liigan finaalit olivat mahtava kokemus ja näin mitä voittaminen vaatii. Hopea on pikkuhiljaa kirkastumassa ja haluan urallani voittaa mestaruuden, nälkä vain kasvoi. Tuon HPK:hon monipuolisuutta, kokoa ja fyysistä, vähän ilkeää pelaamista, lupaa Liukas.

Puolustaja Jiri Pärssinen on solminut myös kahden vuoden sopimuksen HPK:n kanssa. Tapparassa U20 SM-sarjaa kahdella edellisellä kaudella pelannut 19-vuotias puolustaja on valittu jokaiseen nuorisomaajoukkueeseen junioriaikanaan. Toivola kertoo Pärssisen olevan osa HPK:n tulevaisuuden suunnitelmaa.

– Jiri on todella lahjakas kiekollinen puolustaja, joka auttaa joukkuetta kokonaisvaltaisella pelaamisellaan. Jiri on iso, taitava ja hyvä luistelemaan ja nämä ominaisuudet antavat edellytykset rauhassa kehittyä ja valmistua hyväksi liigapakiksi HPK:lle.

Pärssisellä itsellään tavoitteena on ottaa paikka HPK:n joukkueesta.

– Lähden hakemaan HPK:ssa uutta steppiä uralle. Tavoitteena on vakiinnuttaa pelipaikka ja tuoda nuorta intoa joukkueeseen.

HPK:ssa viime kaudella pelanneen Philippe Cornetin kaksivuotisen sopimuksen toinen vuosi on purettu yhteisymmärryksessä.

Philippe Cornet ei jatka toista sopimusvuottaan HPK:ssa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.