Maanantai 20.05.2024
Nimipäivät: Lilja, Karoliina, Lilli

Tuuli:
 

Linna Rugby hakee uutta nousua divarista

Kuvat: Lasse Hakala.

Linna Rugby Clubin kausi alkaa lauantaina vierasottelulla Espoo Rugby Clubia vastaan. Matsi on mielenkiintoinen tasomittari, sillä joukkueet eivät ole kohdanneet pitkään aikaan.

Parin kauden ajan pisteautomaattina toiminut Espoo sai viime kesänä vihdoin voittotilin auki, ja he ovat varmasti nälkäisiä aloittamaan voitolla Porvoon SM-joukkueesta siirtyneen uuden koutsin John Kingin johdolla.

Linna saa otteluun jalalle laajan kokoonpanon, jolla ärjyjen espoolaisten kellistämisen pitäisi kuitenkin onnistua.

Linna lähtee kesän peleihin toiveikkaana. 1. divisioona on tällä kaudella kovatasoinen. Lähes jokaisella joukkueella on realistiset mahdollisuudet voittaa sarja ja päästä kamppailemaan mestaruussarjaan noususta.

– Jos olemme finaaleissa ja voitamme, se on merkki, että se SM-sarjapaikka kuuluu meille, puheenjohtaja Oskari Tenhunen sanoo.

Joukkue luopui viime kauden päätteeksi vapaaehtoisesti SM-sarjapaikasta.  Seurassa oli todettu, että “farmijoukkueen” puuttuessa SM-sarja oli liian kovatasoinen uusien pelaajien sisäänajoon.

Linnan kesän tärkein tavoite on pelata tasavahva ja ehjä runkosarja, sekä pelaajaringin laajentaminen. Talven aikana seuran toimintaan on liittynyt muutamia uusia pelaajia, joiden voi odottaa täyttävän paikkansa aloituskokoonpanossa läpi kesän.

– Tavoitteena on saada vielä uusia pelaajia rekrytoitua, Tenhunen kertoo.

Seura järjestää 4. ja 7. kesäkuuta Rugby Boot Campin, jossa tutustutaan nopeasti mutta turvallisesti lajin osa-alueisiin. Boot Campin kautta on mahdollisuus liittyä joukkueeseen ja päästä mukaan peleihin jo tänä kesänä.

Haussa on liikuntaa aiemmin harrastaneita, kovaakin treenaamista pelkäämättömiä henkilöitä. Esimerkiksi joukkuelajit ja kamppailu-urheilu antaa hyvän pohjan rugbykunnolle. Mitään varsinaisia vaatimuksia ei uusille pelaajille kuitenkaan ole, eikä ketään merkitä ottelukokoonpanoon, ennen kuin perustietämys ja -osaaminen lajista on riittävä.

Ottelut:

19.5. Espoo-Linna

2.6. Pori-Linna

16.6. Linna-Tampere (Kaurialan kenttä klo 13)

30.6. Linna-Warriors 2 (Kaurialan kenttä klo 15)

14.7. Turku-Linna

28.7. Linna-Espoo (Kaurialan kenttä klo 15)

11.8. Linna-Pori (Kaurialan kenttä klo 15)

25.8. Warriors 2-Linna

8.9. Tampere-Linna

15.9. LRC-Turku (Pullerin kenttä klo 15)

22.9. Semifinaalit

29.9. Finaalipäivä Kuopiossa (SM miehet ja naiset, miesten 1. & 2. divisioona)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.