Maanantai 27.05.2024
Nimipäivät: Ritva

Tuuli:
 

Kerho nimesi valmentajia, Niko Kapasesta HPK Akatemian rehtori

HPK Liiga Oy on nimennyt valmentajat jääkiekkokaudelle 2019?2020, joka on samalla Hämeenlinnan Pallokerhon juhlakausi. HPK Liiga Oy vastaa valmentajavalinnoissa liigajoukkueen ja nuorten SM-liigajoukkueen sekä B-nuorten SM-joukkueen valmentajapesteistä. Lisäksi HPK-Juniorijääkiekko ry:n kilpajoukkueiden B2-SM, C-SM ja C2 AAA päävalmentajat on nyt valittu.

Aiemmin tiedotettiin Antti Pennasen jatkavan HPK:n päävalmentajana tulevalla kaudella. Myös Pennasen muu tiimi Timo Turunen, Antti Miettinen ja Juha Lehtola jatkavat HPK:ssa ensi kaudella. Lisäksi liigajoukkueen valmennustiimiin liittyy HPK U20 -joukkuetta tällä hetkellä luotsaava Juuso Nieminen.

Vuosia Pennasen kanssa valmentanut Turunen tulee keskittymään pääasiassa joukkueen fysiikkaharjoitteluun kaudella 2019?2020 ja jatkaa fysiikkavalmentajana myös kaudella 2020?2021.

Mika Toivola luonnehtii HPK:n liigavalmennuksen tehneen hyvää työtä.

? Liigajoukkueen valmennustiimi on tehnyt hyvää työtä. Päivittäinen tekeminen on niin laadukasta, että tuloksemme myös sarjataulukon ulkopuolisilla mittareilla ovat parantuneet. Kehitämme toimintaamme edelleen, kun siirrämme Niemisen liigajoukkueen valmennustiimiin ja Turunen ottaa vastuun fysiikkavalmennuksesta, kertoo HPK Liiga Oy:n urheilujohtaja Mika Toivola.

Niko Kapanen päätti uransa kasvattajaseuransa kapteenina ja nousee nyt entistä isompaan rooliin juniorivalmennuksessa. Kuvat: HPK.

HPK Akatemian toimintaa nostetaan entisestään ja nuorten pelaajien ylimääräisestä harjoittelemisesta vastaa Niko Kapanen. 40-vuotias Kapanen on osallistunut jo aiemmin Akatemian jääharjoitteluun, mutta nyt Akatemian rehtori Kapanen ottaa päävastuun kokonaisuudesta.

Kapasen pesti alkaa välittömästi ja sopimus kestää kauden 2020 loppuun.

? Akatemiatoiminta on ollut käynnissä kaksi ja puoli vuotta. Nyt tehostamme toimintaa edelleen. Päävastuun Akatemiasta kantaa nyt rehtori Kapanen. Isoimmat linjaukset tulevat Liigajoukkueen päävalmentajalta ja he yhteistyössä suunnittelevat Akatemiassa harjoittelevien pelaajien toiminnan.

HPK U20-joukkueen päävalmentajaksi on valittu Janne Sinkkonen kaudelle 2019?2020. 40-vuotias Sinkkonen on valmentanut Mestiksessä yhteensä 10 vuotta, joista yhdeksän päävalmentajana.

? Tulevalla kaudella HPK U20 -joukkue tulee olemaan nuorempi kuin mitä se on nyt. Tämän vuoksi HPK haluaa, että ensi kauden päävalmentaja on erittäin kokenut Mestis-taustansa kautta toimimaan nuorten ja motivoituneiden pelaajien kanssa.

HPK:n B-Nuorten SM-joukkuetta kahdella kaudella valmentanut Janne Kujala jatkaa ensi kaudella B-nuorten päävalmentajana. Vakanssi on ollut päätoiminen viimeisen kolme vuotta HPK Liiga Oy:n avustuksella. B2-SM -joukkueen peräsimessä jatkaa edelleen Ari Nurminen, joka on kulkenut vuosien ajan HPK:n valmentajapolkua.

HPK C-SM-joukkueen päävalmentaja juhlakaudella on Ville Viitaluoma. Viitaluoma on valmentanut kuluvalla kaudella HPK:n U20-joukkuetta. C2 AAA -joukkueen vastuuvalmentajana toimii Kim Wickström kaudella 2019?2020. HPK:n kasvatti Wickström on valmentanut viimeiset kaudet Harjun Kiekon B-junioreita.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.