Maanantai 17.06.2024
Nimipäivät: Urho

Tuuli:
 

Jalkapallon eteen isolla sydämellä

Hämeenlinnan Hämeentiellä sijaitsevassa Hämeenlinnan Härmän toimistossa voi sananmukaisesti sanoa olevansa hämäläisen jalkapallotyön arjen keskellä. Isolla sydämellä seuratyötä ja jalkapallon taustatyötä paiskivat seurasihteeri Leena Lindroos ja mediavastaava Riku Laine ovat juuriaan myöten palloiluihmisiä.

? Tämä työ on todella hieno juttu, tällaista olen aina halunnut tehdä, sanoo itse aikanaan RoPSissa pelannut Lindroos.

Seurasihteeri Leena Lindroos ja mediavastaava Riku Laine iloitsevat Härmän toiminnan laajenemisesta.

Seurasihteeri Leena Lindroos ja mediavastaava Riku Laine iloitsevat Härmän toiminnan laajenemisesta.

Myös Lindroosin isä oli aktiivinen seuraihminen ja veli puolestaan pelasi jalkapalloa liigatasolla. Taivaita hiljattain tehtävässään aloittanut Lindroos ei uhoa tavoittelevansa.

? Hämeenlinnassa kaivataan lisää uskoa lajiin ja yhteistyötä. Ajat ovat vaikeat, mutta seurana yritämme kaikkemme, jotta harrastuskuluja saataisiin alemmas, hän toteaa.

Naisten 1.-divisioonajoukkueen ja miesten 3.-divisioonan joukkueen lisäksi Härmän väreissä viheriöllä esiintyvät tällä kaudella miesten kakkosjoukkue, A-poikien joukkue ja B-tyttöjen joukkue. Naisten divariryhmä on liigajoukkue Ilveksen farmijoukkue ja nämä kaksi myös kohtaavat seuraavalla cupin kierroksella.

Toiminnan laajeneminen tietää sitä, että seuran pieni mutta sitoutunut taustajoukko saa huhtikuun lopulla alkaviin sarjoihin mennessä tehdä entistä enemmän töitä.

? Kyllä tekemistä on ollut jo nyt, kun toiminta on laajentunut parilla joukkueella, kertoo mediavastaava Riku Laine.

Laine pitää miesten joukkueen menestysmahdollisuuksia huomattavasti viime kautta parempina.

? Kaudesta voi odottaa vähän erilaista, kun joka pelistä voi odottaa voittoa. Aleksi Topinojan ja Jere Suomalaisen liittyminen joukkueeseen on hieno asia. Hyvällä motivaatiolla treenaavien ja täysillä asennoituvien kaverien tulo vaikuttaa heti muihinkin.

Hämeenlinnalaisen jalkapalloilun tie ei ole ollut viime vuosina ruusuinen. Jo FC Hämeenlinnan taustalla toimineessa Pioneeriryhmässä vaikuttanut Laine korostaa myös pitkäjänteisyyttä menestyksen ja suosion tavoittelussa.

Hänen mukaansa laji tarvitsee Hämeenlinnan kaltaisessa “kiekkokaupungissa” sekä vahvan seuratyön että menestyvän edustusjoukkueen, johon kannattajat voivat kiinnittyä.

? Kyllä mekin Pioneeriryhmässä kaikkemme teimme, mutta hetkessä ei saada mitään aikaan. Joskus tuntui, että Kaurialan kentällä ei ollut mitään muuta vikaa kuin että siellä ei ollut jäätä, Laine naurahtaa.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.